dilluns, 30 de setembre del 2019

Convocatòries de Facebook a l'Àrea 51


 Accés de la Base militar coneguda com Àres 51. (Imatge d'arxiu)

No hi va haver assalt a l'Àrea 51, com a alguns els preocupà una convocatòria realitzada a través Facebook per al divendres 21 de setembre, que havia començat com una aparent broma, però que va fer que dos milions de persones diguessin que penetrarien a la base militar.
Finalment només uns centenars de persones s’aproparen a la base, derivant tot en una festa. La forta presència policial i el dispositiu de seguretat militar muntat a l'entrada de les instal·lacions van dissuadir, si és que calia, als concentrats a la zona. Per si de cas, el Departament de Defensa havia advertit als assistents que es guardin molt d'intentar l'assalt.


 Fotografia del motel Little A'Le'Inn. (Imatge: Pinterest).

La gent va començar a arribar el dijous 20 a  Rachel, la població més propera a la base militar, a uns 240 quilòmetres al nord de Las Vegas. Els visitants van establir un petit campament costat de l'únic negoci al motel Little A'Le'Inn, de temàtica extraterrestre, i únic establiment de la zona. I allà van aparcar els seus cotxes, caravanes i tendes de campanya. Alguns van penjar alienígenes inflables de les seves caravanes.
La base militar ha estat envoltada de secrets durant dècades, el que va avivar la teoria conspirativa que albergava les restes d'un plat volador i els cossos de la seva tripulació alienígena, víctimes del xoc d'un vol no identificat a Roswell, Nou Mèxic, en 1947. El Govern dels Estats Units no va confirmar l'existència de la base fins al 2013, quan es publicaren arxius de la CIA que assenyalaven que la base s’utilitzava per provar avions espia.

Cartell de de la carretera anomenada "Extraterrestrial Highway".
(Imatge: Ken Lund)

Rachel i els seus voltants, però, han optat pel vessant turística. Una carretera de 158 quilòmetres a través de l'àrea rep el nom de carretera extraterrestre, per la gran quantitat d'albiraments d'ovnis.
Al juny, l'estudiant universitari de Califòrnia, Matty Roberts, va publicar una invitació a Facebook exhortant el públic a recórrer l'Àrea 51 a peu per "veure extraterrestres". Quan més d'un milió de persones van expressar interès, la Força Aèria dels Estats Units va advertir que no es traspassessin els límits de la base on encara es proven avions de combat i s'entrena el personal. Roberts es va associar posteriorment amb Connie West, copropietària de Little A'Le'Inn, per organitzar un festival de música a Rachel anomenat Alienstock. A principis de setembre, però, Roberts es va desvincular del projecte, adduint mala organització i problemes de seguretat. Llavors va ajudar a organitzar una alternativa, celebrada a la nit de dijous a Las Vegas. West, però, va mantenir l'esdeveniment a Rachel continuaria segons allò ja planejat.

 Botiga Alien Research Center, a Hiko. (Imatge: Kaitlin Godbey).

A uns 65 quilòmetres a l'est, a Hiko, es va organitzar una altra festa, anomenada Storm Area 51 Basecamp a una botiga de regals anomenada Alien Research Center. Els organitzadors van prometre músics, artistes i ufòlegs famosos i el dijous havien venut 3.200 entrades, segons Linda Looney, el gerent de la botiga. 

Font: Reuters