diumenge, 22 de setembre del 2019

Un nou director del GEIPAN a partir de setembre

Roger Baldacchino. Fotografia: GEIPAN.

Després de 4 anys d'activitats al capdavant del GEIPAN, Jean-Paul Aguttes ha deixat pas a Roger Baldacchino. No obstant això Aguttes romandrà a l'organització fins a final d'any, ajudant al nou director a assumir el càrrec.
Roger Baldacchino va néixer el 1958. Es va graduar de l'École d'Ingénieurs Télécom Paris Sud en Electrònica, Electrotècnia i Automatització. Va començar la seva carrera a France Télécom, on va treballar de 1981 a 1991 com a inspector de telecomunicacions per a l'explotació del satèl·lit Telecom1, i després com a inspector sènior de telecomunicacions per auditoria interna, integrant-se definitivament al CNES a finals de 1991.
La major part de la seva carrera l'ha dedicat a àrees de responsabilitat operativa, gestió de projectes i més de 100 llançaments (ARIANE 4, ARIANE 5, Soiuz i VEGA).
Com es recordarà, el GEIPAN, Groupe d'études et d'informations sur les phénomènes aérospatiaux non identifiés és una unitat de l’agència de l’Estat francès de l’espai (CNES) que té per objectiu l’estudi de fenòmens aeroespacials no identificats. Entre 1977 i 1988 se’l coneixia per GEPAN; i, entre 1988 i 2004, per SEPRA. EL GEIPAN facilita informació sobre les comarques nord-pirinenques de Catalunya. 

Font:  
«Un nouveau responsable au GEIPAN à partir de septembre 2019». CNES-GEIPAN [en línia], 13 de setembre de 2019