dimarts, 18 de maig del 2021

Militars americans i ovnis: de nou d'actualitat

Fa setmanes, sinó mesos que llegim notícies sobre els ovnis i les administracions americanes. Ara, el Comitè de control del Departament de Defensa dels EUA està disposat a examinar com el Pentàgon ha utilitzat els informes d'ovnis, o fenòmens aeris no identificats, com prefereixen anomenar-los. L'escrutini fou anunciat en una carta a principis d'aquest mes als líders del Pentàgon i signada per Randolph R. Stone, inspector general adjunt per a avaluacions. «L'objectiu d'aquesta avaluació és determinar fins a quin punt el Departament de Defensa ha pres mesures pel que fa als fenòmens aeris no identificats (UAP)», segons escrigué Stone a la carta. 
La investigació es produeix menys d'un mes després que el Pentàgon confirmés l'autenticitat de les fotos i vídeos de personal de la Marina dels Estats Units, presos en 2019, que semblaven mostrar objectes en forma de triangle parpellejant i movent-se a través dels núvols. Un altre conjunt de fotos de personal de la Marina mostrava tres objectes aparentment volant al cel, amb forma d'esfera, d’un gla i d’un dirigible metàl·lic. Està programat que el proper mes, l'Oficina del director d'Intel·ligència Nacional i d’altres agències lliurin els seus informes sobre els UAP al Congrés. 
L'abril passat, el Pentàgon publicà tres vídeos curts d'UAPs presos amb càmeres infraroges que semblaven mostrar objectes voladors movent-se ràpidament. Dos dels vídeos permeten observar a membres del servei que reaccionen sorpresos per la rapidesa amb què es mouen els objectes. Una veu especula que podria ser un dron. Quatre mesos després, el Pentàgon va crear un grup de treball per a comprendre millor «la naturalesa i els orígens dels UAP», segons indicà el Departament de Defensa en un comunicat. Tanmateix, alguns estudis independents realitzats a les gravacions suggereixen greus errors d’interpretació en la inferència d’aquestes suposades grans velocitats.
Però tornant al comunicat, el text continuava dient que «El Departament de Defensa i els departaments de les diferents armes militars prenen molt seriosament qualsevol incursió d'aeronaus no autoritzades en els nostres camps d'entrenament o dins de l’espai aeri i examinen cada informe. Això inclou exàmens d'incursions que inicialment s'informen com UAP quan l'observador no pot identificar immediatament el que ell o ella està observant».
 
Font: Butlletí de Notícies, núm. 11 (17 de maig de 2021).