divendres, 14 de maig del 2021

Una observació del 21 de gener del 2010 al Rosselló fou molt probablement un exercici militar

Segons ha publicat recentment OVNI66, l’observació de llums al cel del 21 de gener de 2010 que es va produir a diferents lloc del Rosselló es pot explicar a partir d’unes maniobres militars.
Entre les 18:20 i les 19:15 una quarantena de testimonis afirmaren haver observat llums taronges disposades horitzontalment al cel en direcció cap al mar, que es mantingueren estàtiques durant uns minuts per a desaparèixer després. Vint minuts més tard reaparegueren. Els observadors es trobaven a diversos punts situats tant a la costa Rossellonesa com més a l’interior, en poblacions com El Barcarès, Canet, Clairà, Pollestres, Sant Joan de Pladecorts, Perpinyà, Santa Maria la Mar, Millars, El Soler, Illa de Tet o el Ceret. I també al nord de Catalunya, a Occitània com ara Portèl de las Corbièras, a l’Aude o Linha d'Òrb, a l’Erau.
L'observació va tenir lloc en 3 fases: primer, 3 grans boles lluminoses alineades que a intervals regulars aparegueren al cel en direcció est. Foren descrites com si s’encenguessin al cel, de color groc amb una lleugera brillantor. Es disposaven horitzontalment, suspeses a l’aire, sense cap moviment aparent. Després "s'encengueren" a la dreta de la formació dues boles lluminoses més, resultant visibles 5 "boles". Finalment 2 més completaren la formació per la dreta.
Uns 10 o 20 minuts més tard, aparegueren 3 boles grogues brillants aproximadament al mateix lloc, però aquesta vegada estaven disposades en diagonal, com si estiguessin suspeses a l'aire. Pocs segons després, es produí la extinció final.
Malgrat les sospites que es tractava d’una activitat militar, ha estat ara que el bloc de Pascal Guillaumes s’ha decantat per a aquesta explicació basant-se en el treball d’Scott Brando, qui treballà en un cas similar a Carolina del Nord explicat com unes maniobres de llançament de paracaigudistes equipats amb torxes enceses i que són compatibles amb tots els testimonis recopilats del cas català.
El vídeo de l'explicació del cas americà es troba a la xarxa: