dissabte, 7 d’abril del 2018

«Avió fantasma» a Derbyshire

El diari Derby Telegraph va informar fa uns dies que gent de diferents parts del comptat de Derbyshire, al nord d’Anglaterra van veure el que s’ha qualificat d’un "avió fantasma" volant pels cels.
Diversos testimonis descrigueren l'avió de color verdós com un bombarder de la Segona Guerra Mundial. Algunes dels informes parlaven que la nau no feia cap soroll, mentre que altres van dir que volava molt baix i que va desaparèixer precipitant-se cap al terra, però sense que sembles xocar en cap moment. L’estranya observació es produí al voltant de tres quarts de set del vespre del dilluns 26 de març.
Durant tot el dia 27 i el 28 aquest rotatiu es va veure inundat per trucades de gent que declarava haver vist l’aeronau. Alguns creien que era el fantasma d'un Douglas Dakota de la que Segona Guerra Mundial que es va estavellar al comtat de fa més de 70 anys, però d’altres afirmaven que segur que hi havia una explicació racional per als albiraments.
El mateix dia 28 la RAF, les Forces aèries britàniques, veient la magnitud que prenia la història van comunicar oficialment que 3 naus militars eren a l’àrea en el moment de l’observació. Un portaveu va declarar que «la RAF podia confirmar que tres avions Hercules C-130 de la base aèria de Brize Norton volaven en una sortida rutinària dilluns al vespre. Estem volant rutinàriament sobre Peak District i augmentem la nostra flota d’A400M Atles de vuit a vint-i-dos l'any passat, de manera que en els pròxims dos anys farem més vols de prova sobre l'àrea. Tendim a volar sobre Peak District i Lake District perquè aquestes àrees estan menys poblades, el que el ho fa més segur per a tots els involucrats. A més, els terrenys abruptes proporcionen bones condicions d'entrenament per als nostres pilots que necessiten practicar volant en condicions extremes".
Malgrat les explicacions oficials diverses fonts de caire paracientífic recorden que la zona se la coneix com el Triangle de les Bermudes de Derbyshire perquè més de 50 avions s'han estavellat allà, matant un centenar de persones. Dark Peak rep el seu nom pel seu color i la seva reputació com a llar de fantasmes i aparicions d'avions, especialment des de la Segona Guerra Mundial. Aquesta tradició continua fins al dia d'avui. L’any 2015 diversos testimonis van explicar que havien vist un bombarder de la Segona Guerra Mundial volant baix i silenciosament sobre la zona, segons va recollir Misterious Universe.
Un cas notori fou el del 24 de març de 1997 en el qual es veié d'un avió propulsat per hèlix volant baix sobre erms. Aparentment l'avió va tenir dificultats per volar i de sobte va desaparèixer, estrellant-se aparentment sobre la zona de Midhope Moors, malgrat que la cerca de la suposada nau accidentada va ser del tot estèril com Papers d’Ovnis ja va informar el seu dia en un article de Jordi Ardanuy.


Fonts: