dilluns, 16 d’abril del 2018

Publicat un nou número de Papers d'Ovnis


Recentment s'ha publicat un nou número de Nous Papers d'Ovnis (ISSN 2604-1405) corresponent als anys 2016 i 2017, per la qual cosa ve a ser un volum doble. 
L'article principal està dedicat a recollir casos de la població de L'Escala i rodalies, amb una extensa recopilació de dades sobre els fets del 19 de març de 1997. L'escrit està signat per en Gerard Casademon, qui ja havia fet alguna altra col·laboració, i que ara, des de la seva discreta residència a comarques, ens ofereix un treball de 89 i escaig planes.
Per la seva banda, Jordi Ardanuy a «Signum in coelo mirabiles appareunt» tracta sobre alguns fenòmens celestes en textos antics, seguint en certa forma el deixant de Joan Crexell. El mateix autor ens reumeix la infomació sobre casos ovnis recollits del període 2011-2015 a la Catalunya del Nord, el que complementa l'article publicat fa dos anys sobre els de la Catalunya del Sud. Igualment ens ofereix una simpàtica nota cultural sobre l'anomenat Grup de savis de Reus.
El número es completa, entre d'altres aportacions, amb la reproducció d'una conferència dictada per Rafael Subirana a la l’Agrupació Astronòmica de Sabadell el novembre de 1967 sobre un episodi ocorregut el 24 de maig de 1887, una nota necrològica sobre Eugeni Danyans, així com un article d'ell aparegut el gener de 1964
La revista es pot consultar en línia a Issuu i també es poden obtenir còpies en paper a preu de cost sota comanda.