dilluns, 30 d’abril del 2018

Observen caure un objecte lluminós a Calafell

El dimarts 27 de març, d’un quart i mig d’onze del vespre, un veí de Calafell va trucar al servei d’emergències informant que havia vist un objecte lluminós que es dirigia cap al sud caient al mar. La informació posteriorment va ser ratificada per un pilot d'avió que era en ruta. Les fonts consultades per l’ACN asseguraven que el Centre de Control Aeri tenia constància de la desaparició d'un objecte al radar. Al mateix temps, Salvament Marítim assegurava que no constava la desaparició de cap avioneta.
Durant la nit, el dispositiu de recerca va treballar a la zona amb dues embarcacions i un helicòpter, amb la col·laboració també del cos dels Mossos d'Esquadra. La recerca comptà també amb la participació de l'exèrcit de l'aire espanyol, que analitzà i descartà que l'aparell caigut fos un dron. Al dia següent les operacions de salvament es van suspendre. Segons informà el Diari de Tarragona, diversos veïns també havien estat testimonis del fet, segons s'esmentava a les xarxes socials.
Sebastià D’Arbó, en la seva intervenció del 24 d’abril a “Ben trobats”, el Magazine matinal d’El Punt Avui TV, dirigit i presentat per Clara Tena, apuntava que el fenomen fou visible aproximadament des de Cubelles fins a Calafell i aportà una suposada foto que difícilment pot ser de l’esdeveniment. Per a ell és un dels misteris més de la Mediterrània.
Entre les diverses especulacions, s'ha mencionat possible reentrada, potser d'un fragment de la Tiangong 1.També podria tractar-se d'un espectacular meteorolit.

Fonts:
ACN. “Salvament Marítim rastreja la costa de Calafell per investigar la presumpta caiguda d’un aparell al mar”. Vilaweb.cat [en línia]. https://www.vilaweb.cat/noticies/salvament-maritim-rastreja-la-costa-de-calafell-per-investigar-la-presumpta-caiguda-dun-aparell-al-mar.
“Ben trobats”. El Punt Avui TV, 24 d’abril de 2018. Disponible a: http://www.etv.cat/ben-trobat/24398-ovni-a-calafell.
“Investigan si una bolsa con ropa y un teléfono aporta pistas del 'objeto luminoso caído al mar' en Calafell”.Diari de Tarragona [en línia], 28 de març de 2018. https://www.diaridetarragona.com/costa/Investigan-si-una-bolsa-con-ropa-y-un-telefono-aporta-pistas-del-objeto-luminoso-caido-al-mar-en-Calafell-20180328-0036.html.