dijous, 29 de març del 2018

Dos pilots informen d'objecte desconegut mentre volaven sobre Arizona

Dos pilots de línies aèries que sobrevolaven a més de 30.000 peus Arizona, van informar recentment que un objecte volador no identificat sobrevolava els seus avions. L'Administració Federal d'Aviació (FAA) també ha fet pública una gravació de les comunicacions de ràdio dels pilots.
Segons els registres de ràdio, dos pilots diferents de Phoenix Air i d'American Airlines van veure l'objecte volant en direcció oposada dels seus avions el passat 24 de febrer. A la conversa amb el control del trànsit aeri de l'Albuquerque, el pilot de Phoenix Air fa la primera menció de l'objecte estrany al voltant de les 15.30. hora local. "Hi ha algú per sobre de nosaltres que ens ha passat fa uns 30 segons?" pregunta el pilot d’una cinta feta pública pel Phoenix New Times. La resposta del Centre de control és "negativa".
Amb l’encontre amb l’avió de Phoenix Air encara al cap, el Centre de control d'Albuquerque alerta el vol 1095 de American Airlines que estigui pendent d’un possible objecte al cel, atès que volen cap a San Diego.
Menys d'un minut després de l'advertència comunicaven per ràdio el contacte visual. "Sí, alguna cosa ha passat per sobre de nosaltres", informà el pilot. "No sé què era, però era almenys a dos o tres mil peus per sobre de nosaltres. Sí, ha passat per damunt de nosaltres".
Els pilots no van poder determinar si l'objecte no identificat estava flotant o volava realment, però a la gravació es pot escoltar el pilot d'American Airlines dient que el OVNI produïa un "gran reflex", per la qual cosa van dubtar que no fos un globus de Google.
"A part de la breu conversa entre dos avions, el controlador no va poder verificar que hi hagués cap altre avió a la zona", va declarar Lynn Lunsford de la FAA al Phoenix New Times.
En una declaració a la cadena KOB-TV a Albuquerque, el portaveu de l’agència va declarar no saber què és l'objecte. "No tenim cap comentari a afegir a allò del que podeu escoltar", informava el comunicat. "Tenim una estreta relació de treball amb una sèrie d'altres agències i gestionem amb seguretat el trànsit d’avions militars i civils de tots els tipus a la zona cada dia, inclosos els globus meteorològics de gran altitud".