diumenge, 28 d’octubre del 2007

Ovni sobre Montamarta, a la comarca de Terra del Pa (Castella i Lleó)

Una professora d’un institut de Benavente es va quedar altament sorpresa, el proppassat dijous 25, per l’aparició d’un punt lluminós força brillant que va recórrer el cel «d’oest a est» i que, segons el seu criteri, es tractava d’un objecte no identificat: un Ovni.
Va albirar el refulgent element «cap a les 7.30 o 7.45 hores del matí quan, en desplaçar-se cap al centre de Benavente, s’apropava al poble de Montamarta del Pa (Montamarta del Pan). «Era una llum fixa com un foc que llançava com petites flames i que tenia una cua blavosa», segons la testimoni. A més destaca que l’aparició era visible amb tota la claredat «perquè era nit fosca i es veia molt bé llum indicada». A més, l’objecte recorria els cels en solitari, sense cap estrella que il·luminés el lloc i pogués induir a error o tractar-se d’una estrella fugaç.
Es tractava d’un objecte lluminós «de la grandària d’un préssec» i avançava per l’aire «a poca velocitat».
La professora afegeix que «abans d’arribar al terral es va apagar. No va caure encès». No obstant això, desconeix la zona «on va aterrar». En comentar el succés al centre de Benavente encara fou a més la seva certesa en comprovar que «una altra company, de Manganeses de la Lampreana, també ho va veure» amb no menys estranyesa.
Fonts de la Guàrdia Civil, consultades per al cas, van expressar ahir no tenir cap coneixement d’aquesta aparició ni haver rebut cap telefonada alertant sobre el mateix.

Font: J. A. García. « ¿Un Ovni en Montamarta?». La opinión de Zamora (26 d’octubre de 2007).