dimarts, 23 d’octubre del 2007

Observació OVNI a Jerez de la Frontera

A les 20.53 hores, hora local s’ha observat, sobre el cel de Jerez de la Frontera (Andalusia), un objecte esfèric lluminós, una bola perfectament definida, que es desplaçava cap a l’est, a una velocitat elevada.
Va creuar des del zenit fins a uns 45º sobre l’horitzó, en 1 minut aproximadament. Quan ha arribat a aqueixa posició ha desaparegut, com si s’apagués. L’altura aparent era d’uns 4.000 metres i passava per sota dels núvols.
La seva grandària relativa era com la d’un fanal d’enllumenat públic com les que tenen el focus dirigit cap avall, no les de globus. No deixava solc i el seu desplaçament era molt silenciós. El color era blanc blavós, no enlluernador i força nítid. No semblava tenir les característiques d’un bòlid.
A 21.03 h. va enlairar-se un avió comercial de l’aeroport de Jerez, amb les seves llums reglamentàries plenament visibles. Fins que va desaparèixer per la llunyania es podien apreciar clarament les llums i la forma de l’avió, així com el so que produïa.
A 21.18 hores va aparèixer un avió militar, amb el mateix rumb que havia seguit l’objecte, amb les seves llums perfectament visibles i a una altura semblant a la de l'OVNI. El testimoni, l’investigador Ángel Rodríguez, desconeix si l'assenyalat avió militar tenia alguna relació amb la presència de l'OVNI.

Font: Ángel Rodríguez. «Avistamiento OVNI en Jerez, esta noche». Missatge 71320 a Años Luz (23 d’octubre de 2007).