dilluns, 1 de maig del 2006

El 90 per cent dels espanyols creu que hi ha vida fora de la Terra, segons «Muy Interesante»

El 90 per cent dels espanyols creu que hi ha vida fora de la Terra, el 70 per cent pensa que es tractaria d’éssers intel·ligents i el 60 per cent considera que hi ha civilitzacions més avançades que la humanitat.
La revista de divulgació científica «Muy Interesante», que compleix 25 anys, publica les dades d'una enquesta sobre aquestes qüestions amb més de 3.500 Respostes rebudes en la seva pàgina web.
En una nota de premsa, la publicació informa que les persones que es declaren atees i agnòstiques són més proclius que els creients a pensar que hi ha vida extraterrestre.
Al contrari del que succeeix als EUA, els qui tenen un nivell educatiu més baix són els que menys creuen en vida fora del nostre planeta, encara que amb poca diferència.
Tampoc hi ha variacions importants entre homes i dones, si bé elles són una mica més escèptiques, ni per CCAA, encara que creuen menys andalusos, asturians i bascs.
Tots aquells que creuen en l'astrologia i els esperits pensen que no estem sols a l'univers.
Preguntats per l'impacte que tindria el descobriment de vida en altres móns, el 25 per cent a penes li donaria importància; i el 40 per cent contesta que la seva visió del món canviaria poc o gens des del punt de vista religiós o filosòfic.
El 80 per cent assenyala que s'hauria de contestar a un missatge rebut de l'espai i no pensen que sigui perillós enviar-los per a 'informar' de la nostra existència.
Un de cada quatre assegura que els EUA prendria la iniciativa per a respondre als missatges sense tenir en compte l'opinió de la resta de països.
Són més els que diuen que altres éssers vindrien a la Terra en són de pau i que els humans, al contrari, respondrien de forma violenta.
Com a dada curiosa, la revista indica que el 9 per cent de què es confessen catòlics afirmen al mateix temps que no creuen en Déu, i els denomina «catòlics culturals».

Font: EFE, 28 d’abril de 2006