dilluns, 8 de maig del 2006

Sobre el document britànic de Defensa

Un informe confidencial del ministeri de Defensa del Regne Unit sobre Objectes Voladors No Identificats (OVNIS) arribà a la conclusió que no hi ha proves de l'existència d’éssers extraterrestres. Gran novetat!
L’informe va ser redactat sembla que a finals de la dècada passada per intel·ligència militar, i assenyalaria que l'observació de la majoria dels objectes sense identificar es deuen a un fenomen meteorològic poc conegut, cosa més que improbable.
És la primera vegada que l’informe es dóna a conèixer al públic. Només es repartiren unes quantes còpies del mateix i no es coneix la identitat de la persona que l'escrigué. Les seves conclusions només es feren públiques gràcies a la Llei britànica sobre Llibertat d'Informació, després d'una sol·licitud presentada pel doctor David Clarke, catedràtic de la Universitat Hallam de Sheffield.


I el contactes de tercer tipus?

L'informe de 400 pàgines assenyala que "no hi ha proves per a suggerir que els fenòmens observats són hostils o estan sota qualsevol tipus de control més enllà de les forces físiques naturals".
Agrega que "no hi ha cap evidència d’objectes 'sòlids' que puguin provocar una perillosa col·lisió".
L’informe relaciona els fenòmens amb la caiguda de meteors i assenyala que és "gairebé segur que els esdeveniments són atribuïts a fenòmens físics, elèctrics i magnètics a l'atmosfera, mesosfera i ionosfera".
Normalment és difícil persuadir les persones que asseguren haver tingut un "contacte proper" que realment el que veren no existeix. L'informe ofereix una possible explicació mèdica. "La proximitat d’aquests plasmes pot afectar a un vehicle o a una persona", indica. "S'ha comprovat que els camps electromagnètics locals d'aquest tipus provoquen respostes als lòbuls temporals del cervell humà". Segons l'informe això fa que la persona retingui en la memòria un descripció inexacta del que cregué veure. Aquesta hipòtesi, encara que cientifista, és poc acceptable. Aquests casos de fabulació poden ser explicats perfectament en el marc de la psicologia individual i col·lectiva.
L'estudi no es refereix a altres causes de l'observació d'objectes voladors no identificats i segurament les seves explicacions no convenceran més que els escèptics desinformats.
A més, alguns ufòlegs sostenen que els governs amaguen la veritat sobre els OVNIS, no faltaria més, perquè tenen por a reconèixer que hi ha alguna cosa que està fora del seu control.
Mentrestant, sembla que el govern britànic no té pensat fer un estudi profund sobre el fenomen. "És poc probable que portem a terme altres estudis en el futur, a menys que apareguin proves que indiquen la presència de vertaders fenòmens aeris no identificats", assenyalà un portaveu del ministeri de Defensa.