dimecres, 15 de març del 2006

La Nit dels Astronautes

La Nit dels Astronautes tindrà lloc a la ciutat de Barcelona el proper 21 de març de 2006 a les 19h00 amb la participació del Cos d’Astronautes de l'Agència Europea de l'Espai (ESA) per tal que els astronautes expliquin al públic com es desenvolupa la seva activitat a l'espai.

La cerimònia es realitzarà a l'auditori de l'Edifici Fòrum, amb una capacitat per a 3.500 persones i tindrà una durada aproximada de 2 hores. La presentació i conducció de l'acte anirà a càrrec de l'astronauta espanyol Pedro Duque i de la periodista Mònica Huguet.

Durant l'acte, que comptarà amb una presentació en 3D en una pantalla gegant de 108 metres quadrats, els diferents astronautes explicaran alguns dels aspectes més significatius de la vida d'un astronauta des de la seva preparació física i teòrica, passant les fases d'enlairament i aterratge, les condicions de vida a l'espai i els retorns de la recerca espacial en beneficis per la societat.

En el marc d'aquest acte la ciutat de Barcelona presentarà el "Menú Barcelona", una proposta gastronòmica ideada per al consum dels astronautes a l'espai, desenvolupat sota l’Any de la Gastronomia. Així mateix s'està treballant per tal que en un futur pròxim aquest Menú pugui viatjar fins a l'Estació Espacial Internacional (ISS).


Per a més informació sobre l'acte La Nit dels Astronautes contacteu:
Departament de Premsa de l'Ajuntament Judith Durano/ Xavier Mestres
Jdurano@mail.bcn.es
o xmestres@mail.bcn.es
Tel. 93.402.73.90