dimarts, 21 de desembre del 2021

Observacions andorranes

Segons va publicar fa unes setmanes el diari electrònic andorrà l’Altaveu, Dot Benet, fill de l’exministre de Turisme Claude Benet, va explicar al canal del conegut conductor de ràdio de temes paranormals Artur Homs, l’observació de tres suposats objectes no identificats dels quals fou testimoni i que van tenir lloc al Principat entre l’octubre del 2014 i l’octubre del 2019, a l’Alt de la Capa, a Arinsal, a Engolasters; i, a la cresta de la Solana.
Benet va explicar el maig de l'any passat, que la primera observació tingué lloc la nit del 30 d’octubre al Pic de la Capa. Allà, de nit, després de fer una ruta de senderisme, i quan estaven descansant, Benet i un amic seu van veure una esfera negra de grans dimensions al cel. La mida, segons deia a l’entrevista en espanyol, era equivalent a entre vuit i deu vegades la grandària aparent en aquell moment de la lluna.
La segona observació va tenir lloc la nit del 14 de setembre del 2017 a la zona dels Engolasters. Des del cotxe van divisar en el cel una mena de raigs làser que baixaven del cel, com formant ràfegues, molt verticals, durant uns segons i que després s’entrellaçaven, apagant-se sobtadament. En aquest cas els testimonis foren els mateixos que en el primer succés.
La tercera observació va tenir lloc  a la Cresta de la Solana la nit d’octubre de l’any 2019. En aquest cas hi havia un tercer testimoni. En la descripció es parla d'una llum blava potent que parpellejava i que posteriorment es va anar fent més allargada.