dijous, 13 de gener del 2022

Disponible el número dels "Nous Papers d’Ovnis" de 2021

 

Ja es troba disponible el número 8 de la publicació seriada del CEI corresponent a l’any 2021. L’article principal, signat per en Jordi Ardanuy, és un extens treball sobre Jaume Bordas Bley. Fa un repàs de la seva vida a partir del llibre de 1968 de Telstar i publicacions posterior, però afegeix informació inèdita. A més a més, analitza el cas del suposat contacte al Conflent del Jaume amb el desconegut del Canigó, no només a partir de la informació publicada al seu dia per Lumières dans la nuit que ja oferia seriosos dubtes sobre la inexistència dels fets, sinó també per les recerques realitzades pel mític grup U3 que confirmen amb rotunditat aquesta realitat. Aquest equip de recerca es va fer famós pel seu article sobre les falsedats del cas UMMO a La Jàvia (Occitània), publicat a la revista Mundo Desconocido el 1981. Igualment el treball fa palesa la trista posició d’Antoni Ribera en tot aquest afer.
El número també inclou un petit article de Gerard Casademon sobre un succés celestial «extraordinari» ocorregut a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, el 1757, un probable superbòlid.
L’exemplar es completa amb una breu estadística dels casos ovni recollits durant l’any, una selecció de notícies procedent d’aquest blog, així com algunes d’altres de la hemeroteca.