dimarts, 21 de desembre del 2021

Vídeo fraudulent sobre Ovnis


El 10 de novembre de 2021, el mitjà de comunicació d’Occitània Météo Gard-Hérault va emetre un vídeo en el qual es podia veure una llum taronja movent-se a poca alçada. La llum allargada girava sobre si mateixa abans d'allunyar-se o caure verticalment. La filmació anava acompanyada del text següent: "El fenomen va ser observat per diversos testimonis de Montpeller, Cornon lo Terral, Palavàs i Seta.També ens han informat de fets semblants des de Narbona, Perpinyà i Andorra".
Durant els dies següents van aparèixer d’altres vídeos. Diversos diaris locals i d’abast estatal van fer-se ressò de la informació i emeteren les imatges.
El que va quedar de manifest de seguida és que només hi havia una font d'informació i cap testimoni localitzable dels indrets on es deia que s’havia vist l’objecte. Tanmateix les xarxes parlaven d’un meteorit, d’una llanterna xinesa, d’un globus sonda, d’un estel, d’un satèl·lit, d'un dron equipat amb un sistema de leds, naus extraterrestres i coses més estranyes.
Finalment el 13 de novembre, Rémi Gaillard va presentar amb orgull el seu engany muntat amb l'ajuda de Loïc Spadafora, meteoròleg i fundador de Meteo Gard-herault.