dissabte, 26 de juny del 2021

El nou informe Associació Aeronàutica i Astronáutica de França també està ara en línia

De forma gairebé paral·lela a que el Pentàgon donés a conèixer l'informe de l'Oficina del Director d'Intel·ligència Nacional dels EUA sobre els fenòmens aeris no identificats, l'Associació Aeronàutica i Astronàutica de França (3AF) - Comissió Tècnica de Sigma2 acaba de publicar el resultat de vuit anys d'investigació de casos OVNI. El seu informe, de 377 pàgines, no té res a veure en extensió ni en detall amb l'americà.
Segons es diu, atès el caràcter excepcional d'aquests fenòmens aeroespacials i la seva complexitat científica, el 2008 es va crear la Comissió Tècnica de 3AF, inicialment denominada PA, després SIGMA. A l'abril de 2013, el mandat de la Comissió SIGMA va ser redirigit cap a l'anàlisi científic i tècnic del casos anomenats  "D", inexplicables, segons la terminologia de GEIPAN), D'aquesta manera SIGMA2 va substituir SIGMA.
El seu treball és paral·lel i coordinat amb el del GEIPAN de l'Estat francès i d'organismes institucionals o no d'altres llocs del món, com ara el CEFAA de Xile.