dissabte, 26 de juny del 2021

Declaració del secretari de premsa del Pentàgon, John Kirby, sobre l'avaluació de fenòmens aeris no identificats publicat el 25 de juny

Avui, el director d’Intel·ligència Nacional ha lliurat al Congrés una avaluació preliminar sobre els fenòmens aeris no identificats (UAP, per l’expressió en anglès) i els avenços que Intel·ligència i el grup de treball UAP del Departament de Defensa han realitzat per a la comprensió d’aquesta amenaça.
Analitzar els UAPs és un esforç de col·laboració que implica molts departaments i agències, i el Departament agraeix a l’Oficina del Director d’Intel·ligència Nacional el lideratge per a aquesta avaluació, així com als altres departaments i agències que col·laboren.
Les incursions a les nostres àrees d’entrenament i a l’espai aeri delimitat plantegen problemes de seguretat en vols i operacions i poden suposar problemes de seguretat nacional. El Departament de defensa es pren molt seriosament els informes d’incursions, de qualsevol objecte aeri, identificat o no identificat, i investiga cadascun d’ells.
L'informe presentat avui posa de relleu els desafiaments associats a l'avaluació dels UAPs que es produeix a les instal·lacions o àrees d'entrenament vinculades amb el Departament de defensa o prop d'elles. L'informe també identifica la necessitat de millorar en els processos, les polítiques, les tecnologies i la formació per millorar la nostra capacitat d'entendre els UAP.
Amb aquest objectiu, la Vicesecretària de Defensa, Kathleen Hicks, s’ha dirigit avui a l'Oficina del Subsecretari de Defensa per a la Intel·ligència i Seguretat per tal de desenvolupar un pla per formalitzar la tasca realitzada fins ara pel Equip de recerca per als fenòmens aeris no identificats (UAPTF, Unidentified Aerial Phenomena Task Force, de l’Oficina de Intel·ligència Naval).
Aquest pla es desenvoluparà en coordinació amb diverses seccions del Departament de defensa, inclosos els departaments militars i els comandaments de combat, i amb Oficina del director nacional d'intel·ligència i d’altres organismes. El pla establirà procediments per sincronitzar la recopilació, la presentació d'informes i l'anàlisi dels UAP; proporcionar recomanacions per millorar la seguretat de les proves i entrenaments militars; i identificar els requisits per a l'establiment i el funcionament d’un nou protocol de seguiment des del Departament de defensa per liderar la tasca, inclosos l'alineació, els recursos, la dotació de personal, les autoritats i un calendari per a la seva implementació. 
 
La versió catalana de l'informe es pot llegir a: https://www.el-cei.org/2021/06/versio-catalana-durgencia-de-linforme.html
 
Traducció: Gentilesa de Gerard Casademon.