dimarts, 14 de gener del 2020

Sant Feliu de Codines anuncia la celebració de l'Any Ribera coincidint amb el dia del centenari dels seu naixement


L'Ajuntament de Sant Feliu de Codines farà saber demà, dia en el qual es compleix el centenari del naixement Antoni Ribera i Jordà, que l'any 2020 es celebrarà a la població vallesana com «L'Any Ribera».
Entre les accions que ha donat a conèixer l'Ajuntament en una nota de premsa es troben:
  • Un passatge que portarà el seu nom.
  • Col·locació d'una placa amb codi QR, que enllaçara amb la seva biografia, a l'edifici del carrer Barcelona 46, on va viure durant anys.
  • Creació d'un llegat amb el nom de l'escriptor a la biblioteca Municipal Joan Petit i Aguilar en el qual intentaran recollir els seus escrits.
  • Organització d'un programa cultural, en coordinació amb altres localitats per honrar la seva memòria i en el qual participaran  representants del món de la cultura i del periodisme sobre els quals va  tenir influència. 

També des de Biblionauta
Paral·lelament, des del web El Biblionauta han decidit reactivar el Projecte CIFIPEDIA L'enciclopèdia lliure de la ciència-ficció i la fantasia, iniciat fa un parell d’anys, aprofitant el centenari del naixement d’Antoni Ribera, ufòleg, traductor, però també escriptor de ciència-ficció. D'aquesta manera conviden a participar en un concurs en línia de creació i ampliació de continguts sobre la seva obra literària des de les 00:01 del 15 de gener fins a les 23:59h del 10 d'abril de 2020.