dissabte, 26 d’octubre del 2019

Mor el polèmic autor gallec Salvador Freixedo

Ahir va morir Salvador Freixedo a l'edat de 96 anys.
Salvador Freixedo Tabarés, nascut a Galícia el 23 d'abril de 1923, en el si d'una família molt religiosa  -tenia un germà sacerdot i una germana monja- el que el va marcar profundament. Als setze anys va ingressar en l'Ordre dels Jesuïtes sent ordenat sacerdot el 1953, pertanyent a aquesta ordre trenta anys.
Va residir a diversos països d'Amèrica des de 1947, ensenyant Història de l'Església en el Seminari Interdiocesà de Santo Domingo (República Dominicana), i fundant el Moviment de la Joventut Obrera Cristiana a Sant Joan de Puerto Rico, sent també assessor nacional segon de la mateixa organització a l'Havana.
Des de la dècada de 1950 la seva posició crítica amb les postures de l'Església catòlica i la publicació d'alguns llibres el van conduir a la presó i a l'expulsió de països com Cuba i Veneçuela, així com a la seva exclusió de l'Ordre dels Jesuïtes a 1969.
Des de llavors es va dedicar a escriure i conferenciar dins del camp del paranormal, especialment del fenomen ovni i la seva relació amb el fenomen religiós i amb la història humana, publicant diversos llibres sobre el tema. La seva postura sobre l'origen de les religions el va portar a afirmar que pensava que les religions eren un gran instrument que les entitats còsmiques han estat usant per tenir distrets els humans amb el propòsit que no progressessin i no hagués consciencia que ells són els autèntiques propietàries del Món. Aquesta posició li ha va portar moltes controvèrsies dins de la ufologia, així com les seves posicions polítiques ultraconservadores.