dijous, 29 de març del 2018

Una observació des de la Guingueta d'Ix l'any 1973




Llegim a la pàgina web d’OVNI66 sobre un cas d’observació OVNI el 6 d’octubre de 1973 sobre el Pic del Moros, a prop de Font Romeu, a l’Alta Cerdanya. El cas procedeix del catàleg VERÒNICA.
El testimoni fou el senyor Georges L, llavors un jubilat de 66 anys que vivia a la Guingueta d'Ix.
La matinada del 6 d’octubre de 1973 es preparava per a anar a caçar ànecs. Encara era fosc. La temperatura força baixa, entre 5 i 8 sota zero. El cel clar, sense núvols.
Com moltes altre vegades, es va apropar a l’exterior per tal de veure quina roba d’abric havia de vestir-se. Llavors va veure un resplendor molt brillant en direcció Nord-est, vers Font Romeu, per sobre del Pic dels Moros.
D’entrada va creure que era Venus, però va descartar la idea perquè segons la seva opinió aquella no era l aposició habitual del planeta. Llavors, fent alguns càlculs i calcula un angle d’observació de 18 a 20° des de la base del pic i a una distància d’uns 80 a 100 km per sobre de l’àrea de Carcassona, ja a Occitània.
A les 6.40 la llum no s’havia mogut i començava a clarejar. El testimoni, proveït de binoculars se’n va anar a un estany que tenia, situat a un quilòmetre i mig de les Guinguetes. Arribat al lloc va mirar de nou en la direcció de l’objecte, considerant que no s’havia mogut. I, malgrat la lluminositat ja existent, la lluentor aparent de l’objecte no ha disminuït. Llavors mira amb els binoculars d’augment i va veure com dos fars grans un al costat de l’altre. 
El sol començà a eixir per Angostrina. A l’instant els focus desaparegueren i el testimoni distingí la cabina d’un aparell grisenc de la grandària de la "lluna vella", amb finestretes a la base, com un tren nocturn. L'extrem del dispositiu era il·luminada amb colors diversos, una mica com l'arc de Sant Martí, amb color violeta dominant i taronja. A continuació, semblà com si una mena de residus de combustió caiguessin lentament des de l'OVNI cap a baix verticalment.