dissabte, 17 de maig del 2014

Un globus captiu a la Diagonal de Barcelona dispara les especulacions

 Imatge a distància del globus capturada ahir. Font: 324.cat.

Un globus estàtic en el cel a la part alta de la Diagonal de Barcelona va atreure ahir molts comentaris del piuladors. 
El globus captiu forma part d'un experiment que experts del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i de la universitat coreana de Hanyang estan fent aquesta setmana a Barcelona per mesurar la qualitat del seu aire. Les mesures s'han estat prenent des de la superfície fins a un quilòmetre d'altura amb un globus de 27 metres cúbics de diàmetre i tecnologia punta miniaturitzada. 
L'experiment s'està duent a terme al Reial Club de Polo de Barcelona, un lloc pròxim a l'avinguda Diagonal, on circulen uns 90.000 vehicles diaris els laborables. Aquest fet va implicar que ahir molts ciutadans piulessin mitjançant Twitter, manifestant la seva sorpresa en veure alguna cosa estranya al cel de Barcelona; i, fins i tot alguns, com els integrants del grup musical Estopa, han comentat la presència d'un ovni. 
Alguns investigadors del tema ufològic que desconeixien la presència del globus també s'han  interessat per l'artefacte que, vist a distància i en restar captiu, resultava molt difícil d'identificar. 

 Imatge del globus capturada ahir. Font; 324.cat.