dijous, 29 de maig del 2014

SETI: Declaracions contundents que busquen finançament

Científics de l' Institut de Recerca d'Intel·ligència Extraterrestre (SETI, per les sigles en anglès ) van comparèixer la setmana passada davant el Congrés dels Estats Units per assegurar que, actualment , hi ha un 100% de possibilitats de trobar vida extraterrestre a l'Univers i que aquesta troballa serà possible en uns 20 anys.
El director del centre SETI a la Universitat de Berkeley, Califòrnia, Dan Werthimer i, l'investigador Seth Shostak, han indicat que el temps en què aquests èxits es puguin assolir només depèn "del finançament del qual es disposi  per a aquest aspecte en les pròximes dues dècades".
Amb aquesta sol·licitud, aquests investigadors pretenen que l'executiu nord-americà " revisi " els avenços científics que podria suposar un descobriment d'aquestes característiques.
"Si hi ha unes 10.000 civilitzacions emetent senyals de ràdio en la nostra galàxia, caldrà observar, almenys, un quants milions de sistemes estel·lars per trobar-ne una d'elles. Gràcies a les millores en la tecnologia usada pel SETI, l'institut serà capaç de fer-ho en els propers anys ", ha indicat Shostak.
El consens científic és que la recerca de vida intel·ligent en altres mons s'ha de concentrar en aquells planetes que orbiten a una distància que han batejat com a zona habitable, és a dir, una regió en què l'aigua pugui romandre líquida.
Els científics calculen que a la Via Làctia hi ha 800.000 milions d'estrelles. Només el telescopi espacial Kepler ha descobert més de 1.700 planetes a la zona habitable. No obstant això, Shostak ha apuntat que la recerca no només s'ha de concentrar en galàxies llunyanes.
"També podríem trobar vida microbiana molt més a prop, a Mart o en una de les llunes de Júpiter i Saturn, que semblen tenir aigua, ja sigui en la seva superfície o sota d'ella".
La qüestió, esmenta, és construir l'equip i finançar els científics per realitzar la cerca."Els mètodes per trobar vida impliquen el desenvolupament i llançament de naus que puguin perforar la superfície de Mart, o una que obtingui una mostra dels guèisers de les llunes Europa i Encèlad", han explicat als seus interlocutors al Congrés.

 Font: Europa Press, 27 de maig de 2014.