dissabte, 3 d’agost del 2013

La Flama del Canigó responsable d'observacions OVNI

Diversos testimonis afirmen haver vist la nit del dissabte 22 al diumenge 23 de juny estranyes boles de llum movent-se en el cel al costat del Canigó.
Dissabte 22 de juny de 2013, a dos quarts de dotze de la nit. Una mare de 38 anys torna amb les seves tres filles de la Gala de Gimnàstica Rítmica a Prada. Condueix el seu vehicle per la RN116, cap a Marqueixanes. Just després de la zona de compres Super U, la conductora notà un estrany fenomen sobre les muntanyes, a l'esquerra del pic del Canigó. Està disposada a facilitar el seu testimoni, però només  sota la condició d'anonimat: "Aquella nit, vam veure una gran bola taronja, realment molt brillant, que s'elevava al cel. Ens vam aturar al costat de la carretera. I allà vam veure una dotzena de boles similars, que començaven a elevar-se. Finalment van desaparèixer després de pujar molt alt. Sóc una persona molt racional. I el que vaig veure em crida molt l’atenció. Vull entendre-ho!".
Un altre automobilista, un agricultor de professió, va ser testimoni del fenomen des del mateix lloc. L'home de quaranta anys, que tampoc vol que es reveli la seva identitat, confirma les paraules de la mare: "Vaig veure boles de foc de color groc ataronjat que pujaven fins el cel. Vaig aparcar al costat de la carretera, puix que vaig pensar que eren helicòpters. Pensí que en aturar-me podria escoltar llurs motors, però no vaig sentir res. Fou impressionant, però res més. Després em va fer pensar. Cerquí a Internet per esbrinar què era, però no vaig poder trobar cap explicació vàlida, i per a mi segueix sent un misteri”.
Una dona d’edat, que s’havia dedicat al seu temps a l’agricultura, informà que ha vist baixar una hora després, des de Vernet, boles de foc similars. Declarà: "Va ser a la nit de dissabte a diumenge al voltant de dos quarts d'una de la nit. Vaig veure boles taronges que baixaven la muntanya, no sé exactament quantes hi havia, però van davallar molt ràpid. Fou inquietant".
Els tres testimonis estan d'acord. No obstant això, pot haver-hi una explicació racional per al fenomen.
La nit del dissabte 22 al diumenge 23, al voltant de la mitjanit, hi havia una multitud de persones a Canigó. De fet, és en aquest precís moment quan dotzenes de persones van fer el cim del pic per regenerar la flama de Sant Joan. "Potser les boles de llum que van veure aquests testimonis es degueren a la reverberació d'alguns dels fars als núvols". Els horaris d'ascens i descens són gairebé els mateixos, indica un del participants a la Flama. A menys que els extraterrestres, sorpresos de veure cada anys més de 10.000 llums enceses al mateix temps sobre la Terra, no vinguessin a veure què estava passant".

Font: Arnaud Andreu. «Des OVNI au-dessus du Canigou?». L'Indépendant [en línia], 30 de juny de 2013.