dimarts, 9 de juliol del 2013

Google recorda el cas Roswell a través del seu «doodle»Google va dedicar el seu «doodle» d'ahir dilluns 8 de juliol al 66è aniversari del cas Roswell a Nou Mèxic.
El gegant de les comunicacions va oferir un joc interactiu, amb l'estètica d'una televisió antiga, que permetia als usuaris guiar un extraterrestre amistós en una petita aventura a la recerca de peces perdudes per a la seva nau estavellada. En acabar el joc, Google mostrava els resultats més importants per a la cerca dels termes «Roswell UFO incident». 
El 8 de juliol del 1947, Marc Brazel, un granger de Nou Mèxic, va descobrir unes restes disperses pel seu ranxo a Nou Mèxic. El succés en qüestió d'hores saltaria a primera plana del diari local, el Roswell Daily Record, que recollia el xoc a través del següent titular: «Les forces aèries capturen un plat volador en un ranxo de la regió de Roswell». Fin si tot l'oficial de l'exèrcit Walter Haut va anunciar en un comunicat de premsa que s'havia recuperat un disc volador després d'estavellar-se en un ranxo prop de la ciutat.
L'incident va quedar força oblidat fins que l'any 1978 Stanton T. Friedman va entrevistar el major Jesse Marcel, que havia participat en les tasques de recuperació de suposats materials alienígenes després de l'incident, que va assegurar que el govern nord-americà havia intentat tapar l'existència d'una nau extraterrestre. 
Les autoritats dels Estats Units van presentar un informe l'any 1997 en què s'identificaven les restes de Roswell com una unitats del sistema de detecció acústica d'explosions nuclears soviètiques denominat projecte Mogul. Malgrat això, l'interès en l'incident de Roswell encara perdura. A les xarxes socials, el «doodle» d'ahir dilluns ha estat «trending topic» i molts el consideren el millor que s'ha fet fins ara.
De moment el giny es pot recuperar junt amb una selecció dels «doodles» més famosos.