divendres, 9 de març del 2007

Exposició «Ciència ficció: una mirada al futur»

L’Obra Social Caixa Sabadell i la Diputació de Barcelona presenten «Ciència ficció: una mirada al futur» a la Biblioteca Pompeu Fabra del 15 de març al 10 abril del 2007. L'exposició que desxifra les claus de la ciència-ficció es presenta a Mataró.
L’Obra Social Caixa Sabadell i la Diputació de Barcelona presenten l’exposició “Ciència ficció: una mirada al futur” a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró del 15 de març al 10 d’abril de 2007.
L’exposició, comissariada per Miquel Barceló, fa un repàs a les característiques més destacables de la ciència-ficció i en especial als temes recurrents en molts dels seus llibres: el viatge a l’espai, els extraterrestres, els robots, els viatges a través del temps, entre d’altres.
L’horari de visita a l’exposició serà els dilluns de 16.00 a 20.30; els dimarts, els dimecres, els dijous i els divendres de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.30; i els dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00.

Tot un univers d’especulacions meravelloses
La ciència-ficció s’ha acreditat com una narrativa d’idees, una manera d’explicar històries en la qual l’element determinant és l’especulació del “que passaria si...” la ciència ens permetés transportar-nos d’una galàxia a l’altre sense dificultat, si visquéssim en ciutats plenes de robots i habitants d’altres planetes, si una catàstrofe mundial hagués deixat la terra amb molt poc supervivents...
A més de la voluntat especulativa, la ciència-ficció comporta el «sentit de la meravella», o sigui, la capacitat de sorprendre el lector o l’espectador amb uns móns ficticis que hi aporten el mateix atractiu que la narrativa històrica o de viatges. Per tant, parla de paisatges, societats i personatges que són diferents als que veiem i coneixem habitualment i, gràcies a les seves peculiaritats, ens atrauen fortament.

D’Orwell al ciberpunk
De la mà d’autors clàssics del gènere, com Orwell, Asimov o Clarke, fins arribar al ciberpunk, l’exposició proposa un interessant recorregut per les claus d’aquest univers narratiu, que despertarà múltiples complicitats al visitant. Després del seu pas per Mataró, l’exposició itinerarà per les diferents biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona.

EXPOSICIÓ: “Ciencia ficció: una mirada al futur”
PRODUEIXEN: Obra Social Caixa Sabadell i Diputació de Barcelona
ORGANITZA: Biblioteca Pompeu Fabra
LLOC: Biblioteca Pompeu Fabra. c/ Occitània, s/n. Mataró.
DATES: del 15 de març al 10 d’abril del 2007.
HORARI: els dilluns de 16.00 a 20.30; els dimarts, els dimecres, els dijous i els divendres de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.30; i els dissabtes de 10.00 a 4.00 i de 16.00 a 19.00.

Per a més informació, si us plau contacteu: Montse Álvarez-Massó responsable de Difusió Cultural del Servei de Biblioteques. Telf.: 93 402 25 50. Email: alvarezmm@diba.cat

Font: bibcat@yahoogroups.com