dijous, 28 de desembre del 2006

Ha mort Rafel Farriols

Rafel, nascut a Barcelona en 1928 i llicenciat en ciències químiques, va fer carrera com a empresari, especialitzant-se en la fabricació de polímers acrílics. El seu talent com a Industrial fou menys conegut que la seva dedicació al tema Ummo, la història d'un suposat desembarcament a la Terra d'un grup d'expedicionaris extraterrestres que durant 30 anys es va dedicar a enviar per correu centenars d'informes tècnics sobre el seu ignot planeta de procedència, Ummo. L’any 1993 José Luis Jordán Peña, acabaria confessant-se coautor del frau.
Rafel Farriols també va ser el primer a organitzar congressos sobre el tema. En va celebrar un a Madrid, el 1971, al Motel Osuna, i un altre a Barcelona, a l'Hotel Ritz, el 1973.
Enamorat dels animals, va crear a la seva residència d'Argentona (Maresme) un viver de cavalls espanyols (www.yeguadafarriols.com), aus rapaços i exòtiques, rèptils i peixos. També era un entusiasta de l'òptica i la tecnologia.
Coautor, junt amb Antoni Ribera, de la primera edició d’
Un cas perfecte (Un caso perfecto, 1973), publicà el 1999 Reflexions crítiques entorn de l'Home, el Cosmos i Déu (Reflexiones críticas en torno a el Hombre, el Cosmos y Dios), reflex de les seves preocupacions metafísiques.

Rafel Farriols a la seva residència d'Argentona l'any 2005. Imatge cedida per la Fundació Anomalia.


Més informació a: www.anomalia.org/g036.htm