dijous, 28 de desembre del 2006

Desclassificació a França

El Centre d'estudis espacials de França obrirà arxiu de casos OVNI
Segons el CNES el primer objecte volador no identificat (OVNI) a França fou albirat el 1937, i entre les dècades del 50 i 70 va haver-hi una onada d'observacions.
En breu, els interessats tindran accés a arxius sobre el tema. En els últims temps no hi ha informacions sobre els suposats visitants de l'espai.
El valor de les observacions dels OVNIS Sempre ha estat controvertit i molts interessats acusen les autoritats de silenciar la veritat.
Al gener del 2007, el Centre Nacional d'Estudis Espacials (CNES) té previst obrir a l'opinió pública a través d'Internet el seu arxiu sobre OVNIS.
Henri Broch, professor de la Universitat de Niça i especialista en temes paranormals, acusa al CNES de no haver investigat mai vertaderament el fenomen dels OVNIS. Segons la seva opinió, l'arxiu d'ovnis va ser mal portat.
“Es continuarà sospitant que estem amagant alguna cosa”, va dir resignat l'expert del CNES Jacques Patenet. “molts es fan il·lusions sobre el contingut dels arxius”.
Més de 3.000 documents de la Gendarmeria van ser incorporats al banc de dades. En 100.000 Pàgines va caldre eliminar els noms de persones per protecció d'identitat. Patenet adverteix que no s'han d'esperar novetats espectaculars. Els casos més curiosos ja es van publicar, va afegir.

Font:
Deutsche Presse Agentur (DPA), 27 de desembre de 2006