diumenge, 31 de març del 2024

L'OVNI que va sobrevolar Catalunya divendres a la nit podria ser ferralla espacial o un meteroide

Imatge capturada pel Consell Superior d'Investigacions científiques (CSIC) espanyol


La Xarxa de recerca de bòlids i meteorits (SPMN, per les inicials en anglès) del CSIC va detectar el divendres a la nit un «bòlid artificial» volant per sobre de Catalunya i el País Valencià, que provenia de territori de l'Estat francès cap a les 22:59 hores. Inicialment es va posar sobre la taula la hipòtesi que aquest objecte volador no identificat (OVNI) fos un míssil balístic.
«Ens sorprèn que aquest vol no s'hagi anunciat perquè té una trajectòria de nord a sud. Estem a espera de veure quines explicacions es donen», ha piulat a X l'investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE), Josep María Trigo. «Preocupant», asseverava aquest organisme dependent del CSIC, segons publicava El Nacional.
Posteriorment es va proposar que es tractes de ferralla espacial procedent de la reentrada del satèl·lit Capella-6 (identificador 48605 del catàleg del NORAD). Per la seva banda, la Luftwaffe va informar a través d'una piulada que es tractava de la caiguda d'un StarLink.
Una altra opicó assenyala per alguns físics especialistes és que sigui un meteroide que entra a l'atmosfera, però torna a sortir.
En el gràfic de sota es veu la suposada trajectòria aproximada.

Trajectòria aproximada segons el CSIC.