divendres, 8 de març del 2024

L'informe del pentagon descarta que els EUA encobreixein l'existència de vida extraterrestre

undefined
Patrick Ryder, portaveu del Departament de Defensa dels EUA. Font: Wiquipèdia.

Ha vits finalment la llum avui l’informe del Pentàgon, comissionat pel Congrés, que detalla que no s’ha trobat cap prova que l’administració americana estigués encobrint el coneixement de tecnologia extraterrestre, ni indici que cap albirament d'objectes voladors no identificats hagi estat una visita alienígena a la Terra.
El document, de 63 pàgines, és la refutació més contundent que el Pentàgon ha publicat durant els anys recents per a rebatre les afirmacions segons les quals té informació sobre visites o tecnologies extraterrestres. No obstant això, a causa de la desconfiança generalitzada cap al govern, és poc probable que l'informe disminueixi l'obsessió pel tema.
El general de divisió Patrick Ryder, portaveu del Departament de Defensa, indicà que el Pentàgon abordà l'elaboració de l'informe amb una mentalitat oberta i sense idees preconcebudes, però que simplement no trobà proves que recolzessin les afirmacions sobre programes secrets, tecnologia alienígena oculta o qualsevol altre element extraterrestre. Tots els esforços de recerca, a tots els nivells de classificació de la documentació, han conclòs que la majoria dels albiraments eren objectes i fenòmens ordinaris i el resultat d'una identificació errònia, segons assenyalà Ryder en un comunicat. Encara que molts informes del que el govern ara anomena fenòmens anòmals no identificats segueixen sense resoldre's, el nou informe assegura amb claredat que no hi absolutament res estrany.
L'Oficina de Resolució d'Anomalies a Tots els Dominis del Pentàgon va determinar que, si es disposés d'informació de millor qualitat, la majoria d'aquests casos també es podrien identificar i determinar com a objectes coneguts o fenòmens ordinaris.
En el passat, a causa d'aquesta manca de dades, els funcionaris del Pentàgon sovint es mostraven reticents a parlar amb claredat sobre diversos incidents i al·legaven que no tenien prou informació per arribar a una conclusió. Però mancant conclusions contundents, vàlides en un entorn científic, brotaren les teories de la conspiració, fins i tot quan científics i investigadors independents han argumentat que les il·lusions òptiques, els fenòmens meteorològics, els globus científics o els avions no tripulats eren causes raonables de gairebé tots els incidents sense explicació.
L'informe també posa en dubte els relats de denunciants i antics funcionaris del govern que han afirmat que els EUA amaguen al públic proves de l'existència d'alienígenes o material extraterrestre. Al llarg del temps, el Pentàgon ha intentat replicar aquestes afirmacions. Diversos funcionaris han declarat davant del Congrés que el govern no té material extraterrestre —i encara menys una nau espacial— en poder seu.
El Pentàgon i la NASA han utilitzat la trigonometria bàsica per a demostrar per què els vídeos militars publicats no mostren res d'extraordinari o extraterrestre. No obstant això, l’informe no serà el punt final del tema. El Congrés encarregà un segon informe al Pentàgon i l'any passat aprovà una mesura que ordena als Arxius Nacionals i l'Administració de Documents desclassificar més registres.
La NASA i les agències d'intel·ligència dels Estats Units estan estudiant maneres de recopilar dades més completes sobre albiraments inexplicats. Però és ben probable que cap d'aquests esforços no provoqui que les conclusions generals s’apartin de les exposades el passat divendres 8. L'avenç en els esforços per a desestimar la desinformació sobre els ovnis s'ha fet més lent per una sèrie de canvis al grup de treball que estudia el cas.
El Congrés va encarregar al grup actual del Pentàgon, l'Oficina de Resolució d'Anomalies a Tots els Dominis (AARO, per les sigles en anglès), una revisió històrica de les proves. L'oficina no ha trobat cap evidència empírica que els albiraments denunciats siguin de tecnologia extraterrestre o algun programa classificat sobre la qüestió del qual no s'hagués informat al Congrés, conclou l'informe. El document assenyala que en el passat, sobretot a la dècada de 1950, hi hagué interès pels ovnis, però que actualment l'atenció que es dona als albiraments inexplicats és més gran que abans. El Pentàgon, amb un abordatge curós i amb una redacció precisa, conclou que el deteriorament en la confiança pública en el govern i la rapidesa amb què es difon la desinformació han fet més difícil refutar les afirmacions de visites extraterrestres.
Citant una enquesta Gallup de 2021, el Pentàgon assenyalà que l'exposició al tema a través dels mitjans de comunicació tradicionals i les xarxes socials ha augmentat el nombre de nord-americans que creuen que les observacions d'ovnis són d'origen extraterrestre.
«Al marge dels enganys i les falsificacions, la informació falsa i la desinformació estan més generalitzades i són més fàcils de difondre que mai, especialment amb les eines avançades de fotografia, vídeo i imatges generades per ordinador», segons l'informe. «Els algorismes de cerca i recomanació de continguts a internet serveixen per a reforçar les idees preconcebudes i els prejudicis de confirmació dels individus».
El document publicat assenyala que a la dècada de 1950, molts informes sobre ovnis s’originaren per observacions de civils o derivaren de programes governamentals classificats. El document esmenta que programes governamentals com el Projecte Manhattan i el desenvolupament secret d'un vehicle aeri no tripulat de les Forces Aèries, el RQ-170, poden haver contribuït a augmentar el nombre d’observacions d’objectes o fenòmens no identificats. Hi ha antics funcionaris del govern que creuen fermament que els EUA tenen informació sobre extraterrestres o que afirmen conèixer informes sobre programes secrets per a estudiar tecnologia alienígena. Aquestes persones han estat testimonis estel·lars a les audiències del Congrés. Com a part de la investigació, el Pentàgon entrevistà aquells que testificaren davant del Congrés que tenien coneixement directe d'un encobriment governamental i d'altres sobre els quals es deia que tenien informació que ho corroborava. Una revisió general dels relats deixa clar que la majoria de les declaracions sobre tecnologia alienígena deriven, en el millor dels casos, d'informació de segona mà. I en cap cas la de primera mà fou corroborada per d’altres testimonis. Tot i això el Pentàgon investigà sistemàticament totes les afirmacions i no ha trobat res que les recolzi. En canvi, recopilà refutacions d'altres testimonis. Tanmateix, atès que estan obligats legalment, l'informe assenyala que l'oficina continuaria investigant i informarà en un segon volum.
El Pentàgon també ha investigat programes governamentals classificats i sensibles que, segons els denunciants, estaven relacionats amb l'estudi de naus extraterrestres capturades. La conclusió és que, encara que molts d'aquests programes representen projectes de seguretat nacional, actuals i anteriors, autèntics i de temàtica sensible per la seguretat, cap no estava relacionat amb la captura o enginyeria inversa de tecnologia extraterrestre.
L'informe afegeix també que l’AARO «ha determinat que les actuals al·legacions que el govern dels EUA està ocultant tecnologia i éssers extraterrestres procedeixen en gran mesura del mateix grup d'individus que tenen vincles amb el cancel·lat programa AAWSAP/AATIP i amb la investigació paranormal d'una organització del sector privat –referint-se a Bigelow Aerospace,–. Aquests individus han treballat entre si constantment en diversos estudis relacionats amb els UAP». 
 
Font: Butlletí de Notícies.