dimecres, 12 d’octubre del 2022

Possible confirmació de meteoroides interestel·lars

Dos meteoroides coneguts com a IM1 i IM2 i identificats respectivament el 2014 i el 2017 tindrien un origen  interestel·lar segons un nou treball.Tant el primer com el segon presenten valors atípics en la resistència del material i poden haver-se originat en explosions de supernoves.
El nou estudi realitzat pels investigadors Amir Siraj i Abraham Loeb, de la Universitat de Harvard, confirmaria la procedència interestel·lar dels meteorits IM1 i IM2. Encara que aquests cossos van ser detectats fa uns quants anys, recentment hauria esta possible verificar que es van originar fora del Sistema Solar., gràcies a estudiar la seva composició i trajectòries.
Segons la recent investigació, publicada originalment al dipòsit digital ArXiv, però aprovada per a la seva aparició a la revista Astrophysical Journal Letters, IM1 va ser detectat per dispositius del govern dels Estats Units el 8 de gener de 2014, identificat com a candidat a objecte interestel·lar el 2019 i confirmat el 2022. Ara, l'estudi científic ratificaria aquesta condició i afegeix les característiques específiques dels objectes.