dilluns, 26 de setembre del 2022

De nou satèl·lits Starlink

Imatge: Anna-Maria (@annamni_ab) September 26, 2022
 
Segons ha publicat Nació Digital, diverses persones han compartit imatges dels 52 satèl·lits Starlink que l'empresa d'Elon Musk va llençar a l'espai el proppassat dissabte.
El cert és que aquesta fila perfecta de línies lluminoses encara sorprèn a molta gent que consideren que, atès l'alineament, no poden ser simples estrelles, però no saben a què atribuir-ho. Les lluminàries són conseqüència de la reflexió de la llum del sol que incideix en els panells solars que duen.
Si hom, s'hi fixa es poden detectar diversos colors: blanc, groc, blau i vermell. Això és el que han vist a Catalunya diversos testimonis la nit d'aquest dilluns.
El tren de satèl·lits Starlink ha passat en d'altres ocasions per Catalunya. La més recent, el maig de 2021. Des del 2019, se n'han enviat a l'espai 26 paquets d'una seixantena de satèl·lits, així que ja n'hi ha uns 1.500 orbitant per la Terra. Quan surt un tren, comencen a separar-se lentament fins que cadascun arriba al punt desitjat. Així, quan fa poc que s'han llançat, es veuen com una filera de 60 cossos molt junts.
Molta gent els confon, per la seva llum, amb estrelles i d'altres, atès l'alineament amb globus i fins i tot amb naus extraterrestres. El portal Find Starlink mostra en quin moment es poden veure des de qualsevol ciutat.