diumenge, 31 de desembre del 2017

Ha mort Juanjo Llamas


El passat dia 25 ens va deixar Juan José Llamas Romay (1936-2017), que fora soci del CEI. Lletrat i jurisconsult –exercia aquesta funció per exemple per al Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d'Esquadra–, era conegut fora dels ambient estrictament legals per la seva tasca de divulgació de les paraciències a la ràdio i a la televisió.
La seva trajectòria a la ràdio va començar aportant els seus coneixements sobre qüestions vinculades amb aspectes legals a l’emissora Radio Taxi a Santa Coloma de Gramenet, el 1983. Després va començar a fer entrevistes i introduí temàtiques paranormals. L’emissora fou clausurada a finals de 1986 per manca de llicència administrativa. Llavors, Juanjo Llamas, com era conegut en l’ambient dels mitjans de comunicació, va passar junt amb Justo Molinero i gran part de l’equip de col·laboradors a l’emissora RM Ràdio de Mataró, vinculada a Radio Miramar. Allà tingué un programa que es digué «Hombres sin fronteres».
A finals dels 80 passaria a la televisió local, primer al Canal 8, Televisió de l’Eixample, («Les mil i una nits» i «Catalunya màgica»), i després el canal Televisió d’Hospitalet, TLH («En el Umbral del Misterio»), coincidint en ambdós canals amb el director de cinema Francesc Herrera Torrent.
Fou precisament en aquesta època en la qual vaig conèixer a Juanjo, amb qui naturalment tenia discrepàncies intel·lectuals, però la seva educació i també el fet d’afrontar directament les qüestions punyents feia fàcil el tracte. Per això segurament també s’especialitzà en les entrevistes.
Quan es va acabar el programa a l'Hospitalet, passà al famós programa «El Gran Sabatt», que conduïa Paco Ballester a Ràdio 4 on s’encarregava d’un espai d’entrevistes.
Després d’uns anys sense veure’ns, ens vam retrobar en la celebració dels 50 anys del CEI el 2008, el que va servir per a recuperar una certa certa relació, aprofitant en part que ell disposava de més temps perquè s’havia oficialment jubilat, el que no li impedia seguir professionalment actiu per atendre allò que més l’interessava

Jordi Ardanuy