diumenge, 26 de setembre del 2010

Mor Enrique López Guerrero

Imatge procedent d'El Correo de Andalucia.

Enrique López Guerrero, conegut per molts com el capellà dels ovnis ,va morir ahir en el seu poble adoptiu de Mairena del Alcor (Andalusia), havent estat rector de la parròquia de Santa de Santa Maria de l’Assumpció des de 1957 fins que es va jubilar el 2008. Enrique va morir víctima d’un càncer d’esòfag de què es tractava des de feia quatre anys.
Va nàixer en el sevillà barri de Sant Bernat en 1930. Es va ordenar sacerdot en 1955 exercint en diversos destins de Patrimoni Forestal de l’Estat espanyol fins a arribar a Mairena del Alcor el 1957.
D’esperit inquiet, es va llicenciar en Filosofia i Lletres i Psicologia. A més, va ser professor de religió en l’IES Los Alcores i autor de dos llibres, Mirando a la lejanía del Universo y El pan de la Palabra. Cursos de catequesis bíblicas.
Inevitablement serà recordat com el capellà dels ovnis, per la seva aparició com ufòleg en els mitjans de comunicació en els anys setanta. La narració de les seves experiències en l’estudi dels ovnis, casos populars com l’observació de platets voladors a Alcalá de Guadaíra i les seves afirmacions sobre l’existència d’extraterrestres van cridar l’atenció de l’època.