dissabte, 4 de setembre del 2010

Jornada ufològica a Occitània

Per segon any consecutiu, l'associació OVNI-Languedoc organitza una sessió de conferències sobre el tema dels ovnis, enguany dedicada a la informació. La jornada és avui dissabte 4 setembre a Pérols (Peròls, en occità)
A les dues 14 h, el President de l'associació OVNI-Languedoc, Thierry Gaulin, recorrerà la història dels moments més notables de l'ufologia al Llenguadoc i Rosselló, des de les observacions de 1621 al ballet lluminós sobre Montpeller del 2006, passant pels encontres propers de tercer tipus i el contactes del segle XX. Professor de secundària de geografia i història, Thierry Gaulin és l'autor de dues obres sobre el tema Le phénomène O.V.N.I. du temps présent aux temps passés (2004) i Les OVNI de V.E.R.O.N.I.C.A. (2009). Ha publicat també una dotzena d'articles en diferents revistes ufològiques; ha participat en nombrosos congressos i és el responsable dels Repas ufologiques a l'Hérault.
A les 15 h, Philippe Veglio, professor agregat de física, disseccionarà el funcionament dels sistemes radars, tant civils com militars. Desconegut en els mitjans ufològics, Philippe Veglio s'interessa des de fa molt de temps pel fenomen OVNI i per l'astronomia.
A les 16 h., l’objecte de la intervenció de H. Lassalle seran els fenòmens observats a Caronia (Carunìa, en Sicilià). Lassalle, tresorer de l’associació que organitza la jornada, s'ha interessat des del fa temps sobre en les observacions estranyes dels habitants d'aquest petit municipi de Sicília: ovnis, avaries estranyes, incendis inexplicats, fenòmens peculiars.
A les 17 h, Thibaut Canuti, Conservador de les biblioteques de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, tancarà aquesta sèrie de conferències amb el tema O V N I. i Ciència, pot ser l'ovni un objecte científic? Historiador de formació, Thibaut Canuti s'ha especialitzat en la història del fenomen ovni i de la ufologia. Autor de nombrosos articles, ha publicat el 2007 U
n fait maudit, histoire originale et phénoménologie du fait ovni. Treballa actualment en la redacció d'una història dels ovnis i de la ufologia a l'Estat francès.

Font: Ovni66