dijous, 5 d’agost del 2010

Diuen que a Churchill el preocupaven els ovnis

El govern britànic del primer ministre Winston Churcill es va prendre tan seriosament la "amenaça" dels OVNIS (objectes voladors no identificats) l’any 1950 que els caps de serveis d’intel·ligència de Regne Unit es van reunir per a discutir aquest assumpte, segons un nou lliurament d’arxius desclassificats.
Els ministres fins i tot haurien mantingut una comissió setmanal per a estudiar els informes sobre els observacions d’OVNIS d’un comitè d’experts en intel·ligència.
Els documents inclouen també una petició de declaració de temps de guerra al primer ministre Churchill i posen de manifest que aquest va ordenar que les observacions d’OVNIS es mantinguessin en secret per a evitar un "pànic massiu". A més s’observa que el volum d’informes d’OVNIS van aconseguir el seu punt màxim el 1996, quan els 'Expedients X' van ser més populars.
Alguns d’aquests informes formen part dels milers de documents interns que el Regne Unit ha desclassificat aquests dijous entre els que s’inclou una orde del llavors primer ministre per tal que s’ocultés la presumpte observació d’un platet volador dut a terme per un pilot militar durant els anys de la Segona Guerra Mundial.
Els documents, desclassificats per l’organisme públic 'National Arxives', cobreixen diverses dècades, i inclouen testimonis de testimonis que van dir haver vist ovnis, dibuixos i documents classificats en que es documenta sobre les observacions de platets voladors al llarg de tot Regne Unit.
Hi ha una nota que es refereix a un succés ocorregut durant la Segona Guerra Mundial, quan suposadament va passar prop d’un aparell de la Força Aèria de sa Majestat un "ovni metàl·lic".
Aquesta nota data de 1999, i el seu autor, la identitat del qual no ha transcendit, afirma que el seu avi li va explicar que hi havia estat present en una reunió entre Churchill i el general i posteriorment president nord-americà, Dwight Eisenhower, en la qual el primer havia revelat el succés. Segons aquest testimoni, ambdós mandataris haurien decidit mantenir l’incident en secret. Entre els arxius desclassificats no hi ha cap document que certifiqui per escrit l’existència d’aquesta trobada.
"El Ministeri de Defensa (del Regne Unit) no té coneixements o alguna línia d’actuació definida respecte als ovnis o platets voladors. Tampoc pel que fa a l’existència de formes de vida extraterrestre, una possibilitat davant la qual posseeix una mentalitat oberta", es pot llegir en aquest document de 1999.
Els documents també narren que durant alguns anys de la Guerra Freda la Força Aèria britànica va arribar a detectar fins a 200 incursions aèries d’avions soviètics.
De fet, una nota de 1996 afirma que els misteriosos observacions realitzats per radar durant aquells anys van resultar ser en tots els casos avions de reconeixement o antisubmarins de la Unió Soviètica.
El Regne Unit ha anat desclassificant documents interns que feien referència a observacions d’objectes no identificats sobrevolant ciutats del país. Veure:

Font: Europa Press