dissabte, 16 de febrer del 2008

Benítez insisteix en el frau de la desclassificació

El periodista navarrès Juan José Benítez assegura que el procés de desclassificació de l'arxiu OVNI de l'Exèrcit de l'Aire espanyol, realitzat des de 1992, ha estat un "frau", ja que, segons afirma, en els expedients es van incloure conclusions d’un grup de civils "escèptics" amb el fenomen.
Benítez assevera en un comunicat, que remet a un informe més ampli de la seva pàgina web, que un grup de set civils -sis espanyols i un nord-americà- van col·laborar amb el Servei d’intel·ligència Militar de l’Exèrcit de l'Aire en la desclassificació dels expedients, però amb l’objectiu de "refutar" els observacions.
Aquest grup de civils, assenyala Benítez, va estar encapçalat per Vicente Juan Ballester Olmos, director d’investigacions de la Fundació Anomalia, entitat escèptica amb el fenomen OVNI, i composta així mateix per Manuel Borraz, Juan Antonio Fernández Peris, Miguel Guasp, Joan Plana, Willy Smith i Javier Armentia, director del Planetari de Pamplona.
Els noms d’aquestes persones i el seu treball "secret" en la desclassificació OVNI figura, segons indica Benítez, en un total de 58 cartes confidencials que va entregar en 2004 Willy Smith, doctor en Física de la Universitat de Michigan (els Estats Units), expert en energia atòmica i investigador ufològic, mort l’any 2006.
Benítez afirma que les conclusions d’aquestes persones eren remeses a l’Exèrcit de l'Aire i aquest, si ho considerava oportú, les incloïa en els informes desclassificats.
Entre 1992 i 1998 van ser desclassificats vuitanta-tres expedients OVNI, amb un poc més de mil vuit-cents folis, un procés que, segons l’opinió de Benítez, va ser "un frau", ja que els documents haurien d'haver estat alliberats "sense cap tipus de manipulació".
L’investigador navarrès ha comentat a EFE que, en aquestes cartes, "es veu amb claredat que el que interessava era refutar com fos el fenomen" per part d’aquest anomenat "consell de consultors", que van explicar els casos OVNI "afirmant que es tractava d’un globus sonda o del planeta Venus".
Per exemple, ha ressaltat Benítez, un dels casos més coneguts del fenomen OVNI, el que va tenir lloc en 1975 en el polígon de tir de les Bardenas Reales, a Navarra, és explicat en l’expedient com l’observació d'un helicòpter.
Benítez ha destacat que els expedients originals no tenen cap conclusió, sinó que són "informes nus, que és com s’haurien d’haver desclassificat", per la qual cosa al seu parer "és un procés nul, perquè està viciat, perquè es posa en mans de civils, la qual cosa seria ja totalment il·legal".
A més, l'investigador ha assenyalat que "els documents en si mateixos estan manipulats, censurats, falten folis" i també "falten expedients", sobre "els casos grans, els greus, els més espectaculars; eixos no han eixit mai a la llum ni eixiran, probablement".
Per la seva banda, l'astrofísic i el director del Planetari de Pamplona, Javier Armentia, ha indicat a EFE que va col·laborar en aquest procés de desclassificació d’expedients, però ha ressaltat que Benítez "barreja les dades amb les seves opinions i a més amb ànim injuriós".
Ballester Olmos, ha indicat Armentia, es va posar en contacte amb ell per a demanar-li la seva opinió personal sobre alguns casos arreplegats en els informes, "amb la petició que els tractés amb discreció, cosa que em sembla perfectament normal i lícita".
Després de rebre l’encàrrec, ha explicat, "jo vaig fer el que sé", que és estudiar les dades i "comprovar si hi havia alguna explicació astronòmica per a aquesta observació" a la finalitat d’elaborar "una hipòtesi plausible".
"Era el treball normal i lògic que ha de fer qualsevol persona davant de l’anàlisi d’un cas d’aquests", ha afirmat Armentia, qui ha subratllat que "jo tinc les meues opinions, però mai les anteposo als fets".
En aquest sentit, Armentia, membre de la Societat per a l’Avançament del Pensament Crític SAP-ARP), ha assegurat que Ballester Olmos "es va posar en contacte amb mi en la meva condició d’astrofísic, no per la meva opinió, que sempre ha estat pública, sobre el fenomen dels platets voladors",
Benítez "necessita crear aquesta història de la conspiració", ha declarat Armentia, qui ha asseverat que l’única cosa que va existir és "una anàlisi per part d’una sèrie d’experts totalment independents, amb els que no vaig tenir cap relació".

Font: Agència EFE, 14 de febrer de 2008