dimarts, 18 de desembre del 2007

El Gabinet nipó no creu en la existència d’ovnis

El Gabinet de ministres del Japó, en una declaració especial, no ha confirmat l’aparició d'ovnis (objectes voladors no identificats) sobre el territori del Japó. Ho ha fet en resposta a la sol·licitud del diputat Takaharu Yamane, del partit democràtic, qui el dimarts inesperadament va inquirir per què el Govern no verifica la informació sobre els ovnis.
El parlamentari va dir que aquesta informació interessa a l’opinió pública, per la qual cosa no se la pot menysprear-la. Segons ell, el Govern ha de "realitzar els respectius estudis, a fi de satisfer la demanda de la població i mantenir l’ordre públic".
Com a resposta a això, el Gabinet de ministres ha assenyalat que la "existència d'ovnis no es pot confirmar".
"Caces de la Força Aèria del país regularment emprenen vols a fi d’interceptar objectes que poden presentar perill, en trobar-se a l’espai aeri del país", s’assenyala en la declaració. "Però sempre es descobreix que són bandades d’aus o altres objectes naturals, i quant als ovnis, els que suposadament arriben de l’espai, no es coneix ni un exemple d’això", afirma el Govern.
De la declaració es desprèn que el Govern del Japó no realitza cap investigació en aquesta matèria ni elabora guions per a procedir per si en el Japó apareix un OVNI.
Paral·lelament, el secretari general del Gabinet de ministres del Japó, Nobutaka Machimira, va manifestar, a títol personal, que ell en persona creu en l’existència d’ovnis i que li agradaria que el Govern rebés amb major freqüència tals requeriments.

Font: Bloc xenologia, basat en informació d'agències (18 de desembre de 2007)