dijous, 22 de febrer del 2007

Al líder del grup religiós raelià no el deixen viure en un cantó suís

Un cantó suís ha denegat el permís de residència en el seu territori al líder del moviment religiós dels raelians, Claude Vorilhon, per a "no afavorir la propagació del seu missatge, contrari a la protecció de la moral i a l'orde públic".

El líder de l’agrupació amb seu en Quebec (Canadà), sosté que els sers humans foren creats amb ADN donat per una espècie extraterrestre i assegura tenir uns 40.000 seguidors en tot el món. Vorilhon també és el fundador de Clonaid, una empresa de biotecnologia que ha reclamat en nombroses ocasions que se la consideri la primera en practicar la clonació humana, sense haver aportat mai prova alguna sobre el particular.
"Defén la geniocràcia (oligarquia controlada per les persones amb major quocient intel·lectual), la llibertat sexual absoluta i la clonació humana, assumptes contraris a la moral i a l'orde públic a Suïssa", va assegurar una portaveu de l'Executiu del Cantó de Valais (sud).
Sobre l'educació sexual dels nens per part dels seus pares, estableix que esta no haurà de ser només teòrica, asseguren les autoritats cantonals, que lamenten en un comunicat que "aquesta doctrina tendeixi a provocar derivacions sexuals en els menors, severament reprimides pel codi penal suís".
A més, adverteixen que Raël "preconitza l'adveniment de la geniocràcia, contrària a les conviccions democràtiques i antidiscriminatòries de l'Estat de dret i que a Suïssa són contràries a la Constitució" i defèn la clonació humana, que "està expressament prohibida" per la legislació del país.

Representant comercial

El permís de residència de Vorilhon va ser presentat el 19 d'octubre del 2006 per una empresa d’aquell cantó, que assegurava que col·locaria el líder raelianà com a representant comercial en l'estranger.
Per al responsable d'aquesta empresa vitivinícola i líder local raelianà, Allan Tschopp, l'única raó de la negativa de les autoritats de Valais és "la intolerància cap a les minories religioses", segons publica la premsa suïssa.
Les autoritats del cantó també tenen pendent decidir sobre el reconeixement dels raelians com una institució d’interès públic i no com una secta, la qual cosa li donaria accés a subvencions públiques.

La història del moviment

El Moviment Raelianà va ser fundat en 1976 per Vorilhon, que sosté que fou adduït a1973 a França per sers clonats d'un altre planeta, "els Elohim", els que li van transmetre que havien creat als sers humans en un laboratori.
Després d'aquesta revelació es va convertir a la fe extraterrestre, es va rebatejar com Raël i es va traslladar a Canadà per a difondre allí la seva creença en la clonació humana com a via d'eternitat.
Amb aquesta finalitat va crear l'empresa Clonaid en les Bahames, al front de la qual figura la doctora francesa Brigitte Boisselier, que al desembre del 2002 va assegurar, sense proves, haver clonat a una noia, la primera humana suposadament nascuda per aquest mètode.

Imatge d'arxiu de Raël

Font: Agència EFE