divendres, 14 d’abril del 2006

El parc de Von Däniken necessita un salvador

Fa molt de temps, astronautes de l'espai exterior visitaven la terra per a assentar les bases de la civilització humana, diu l'enganyababaus Erich von Däniken
Ara, l'escriptor i empresari suís espera que un visitant prou ric per a salvar el seu parc del temàtic de misteri a Interlaken de la fallida financera.
El parc, creat per l'autor de supervendes com Chariots of the Gods i The Gods were Astronauts no ha aconseguit atraure visitants suficients i necessita ara dos milions i mig d’euros en efectiu per a romandre obert. Les atraccions del parc, que poden tancar per a sempre si el grup no troba els diners, consisteixen en set pavellons dedicats a aspectes enigmàtics, segons la interessada opinió de Däniken. Nazca, els cultes «cargo», Stonehenge, el calendari maia, la piràmide de Gizeh, les màquines voladores de Vimana, i l’exploració de Mart. El Pavelló central disposa a la seva part superior de una esfera de 41 metres des de la que es pot veure tot el parc. El pavelló disposa també de una exposició de l’obra de Däniken.
L’entrada convencional costa 32 euros. La plana web
http://www.mysterypark.ch, conté algunes informacions en anglès i francès, però el gruix de la informació està en alemany.
Les accions de Mystery Park, que va obri en mig d’una forta polèmica per l’enganyifa que significa, han pujat últimament mentre els inversors especulen sobre el seu futur i la borsa canvia ara les accions de mans en uns 2,50 francs suïssos. No obstant, els seus nivells encara estan molt per sota dels 20 francs amb els que sortiren el 2004.
El grup digué el dilluns que havia sol·licitat un tribunal protecció dels creditors per a guanyar temps a fi de proposar un pla de reestructuració a l'assemblea d'accionistes al maig.
No obstant, l'empresa es declararà en fallida si el pla no s'aprova, s'afegí en una nota informativa, i els dies del parc del misteri estaran comptats. A menys que algun poder major intervingui, financerament o d'una altra forma...