dissabte, 7 de gener del 2023

Disponible el número 9 dels «Nous Papers d'Ovnis»

 


Està disponible ja a la Xarxa el número 9 dels Nous papers d'Ovnis corresponent a l'any 2022.
En aquesta edició es presenta un estudi de Gerard Casademon sobre el material publicat del cas de l’ovni de Matadepera de 1969. Jordi Ardanuy escriu un article un curiós fenomen lluminós produït a la ciutat de Tarragona l’octubre de 1926. La història és interessant no tant pel fenomen per ell mateix, si no per la publicació de la notícia i la seva evolució a la premsa, ara que està tan de moda la qüestió de les falses notícies (fake news).
Un altre article de Jordi Ardanuy analitza el contingut de la correspondència enviada per Juli Roca Muntañola a Vicente Juan Ballester Olmos i ho relaciona amb molts del tòpics de l’època com ara el tema Tivissa i l'existència d'una cova interdimensional; persones tancades en sanatoris; l'enginyer desaparegut de Vandellòs; la relació dels ovnis i les apagades elèctriques; la tomba de Moctezuma; els secrets,...
Com en cada número s’adjunta un petit resum estadístic sobre els ovnis a Catalunya, una selecció d’entrades d'aquest Blog i alguns articles antics procedents de la premsa, la major part traduccions.
La revista es pot aconseguir impresa sota demanda o en PDF.