dissabte, 3 de desembre del 2022

Publicada una nova monografia

 
 
EL CEI ha publicat un nou volum de la seva col·lecció de noves monografies. L’exemplar està dedicat al suposat meteorit caigut al Turó de la Peira de Barcelona l'any 1969 i és obra del consoci Jordi Ardanuy.
El treball es basa en l’article publicat anteriorment a Papers d’Ovnis, si bé presenta algunes diferències. D’una banda conté les imatges que per una errada de muntatge no van aparèixer a l’article original. D’altra banda amplia una mica la informació sobre el grup ufològic CEOSI que, si de vida ben curta, va tenir protagonisme a finals de la dècada dels seixanta dins la ufologia catalana. Igualment s’ha afegit una referència a un altre meteorit. L’esdeveniment aparegué a la premsa de Barcelona un més després que el del Turó. Aquesta interpolació permet contrastar millor el cas que ens ocupa. A part d’això s’han realitzat alguns petits canvis menors en el text, en general intentant millorar la qualitat de les explicacions.
La monografia pretén ser també una nova modesta aportació al context cultural en el qual es desenvolupa aquesta història, la subcultura paracientífica.

Autor: Jordi Ardanuy
Títol: El meteorit del Turó de la Peira. Petit recorregut per la subcultura paracientífica
Publica: CEI, Centre d'Estudis Interplanetaris
Any d'edició: 2022
Pàgines: 88