dimarts, 25 d’agost del 2020

Llum estranya a Talteüll

 
 
OVNI66 ha publicat recentment informació sobre una observació produïda el dimecres 29 de juliol a les 21.45 hores. Les dades les va rebre Pascal Guillaumes el 7 d’agost a través del formulari en línia. 
Segons el registre publicat, l’albirament durà uns 4 minuts i els testimonis foren 2 persones, l’informador, de 35 anys, i el seu pare de 65. Pel que es dedueix, ambdós es trobaven al jardí de casa del primer, dins de la població. Una part del procés fou enregistrat amb un mòbil.
Segons la descripció es tractà d’una llum blava intermitent, més intensa que la de l’estació espacial internacional. A l’inici, l’observador de més edat veié sobre les muntanyes dels voltants de Talteüll i procedent del nord, una llum blava que parpellejava. Aparentment es posà sobre la muntanya i després reprengué el vol, moment en el qual es començà a gravar el vídeo, on la llum apareix blanca, en lloc de blava.
La llum es traslladava d’esquerra a dreta parpellejant amb una freqüència de 0,5 Hz fins que es produí un canvi passant de dreta a esquerra amb molta rapidesa i després desapareixent.En cap moment es sentí cap soroll.
L’anàlisi detallat realitzat sobre el vídeo, així com d’altres detalls porten a Guillaumes a suposar que es tracta d'un llum estroboscòpic incorporat a un dron. Aquesta hipòtesi és compatible amb tots els aspectes de l'observació com ara els moviments, la freqüència lluminosa enregistrada i l'absència de navegació aèria a la zona.