dijous, 23 d’abril del 2020

Pandèmies, extraterrestres i desinformació

Carles Ayats, en un recent article d'opinió a l'Emporda.info, esmenta que hi ha polítics que han menystingut el COVID19 i han acabat a l'UCI. També ens diu que alguns líders religiosos que en culpaven les celebracions de l'Orgull Gai han acabat infectats. I que entre el grapat de teories de tipus conspirador sobre el coronavirus, també alguns han plantejat un origen extraterrestre.
La contribució electrònica, potser per això de l'origen alienígena que alguns han volgut veure en la pandèmia, continua fent-se ressò d’un increment d'albiraments d'ovnis a Flandes des de primers d'abril, més de cinquanta en només cinc dies. I també de les observacions catalanes que sobretot han girat a l’entorn de La Vanguardia, i a les quals ja ens hem referit.
Mirant a prop de casa, Carles Ayats evoca el cas dels soldats de guàrdia  de l'Esquadró de Vigilància Aèria del Puig Pení de març de 1971, venint a dir que manca una resposta per al succés. Nosaltres indiquem que es pot trobar i ben detallada en un article de Emma P. Rodríguez publicat al número 5 de l’etapa actual de Papers d’Ovnis.
L’autor lliga el cas amb el del 13 de setembre de 1991, quan s’observà una esfera aplatada sobrevolant la mateixa base. Si bé l'informe oficial de la Defensa espanyola no dóna una explicació final de l’esdeveniment, és compatible amb el reflex d’un focus làser en els núvols tal i com ja es va suggerir el desembre de 1995, també a Papers d’Ovnis (núm. 23-24 de la 1a època).