dimecres, 14 de febrer del 2018

Observació OVNI a Prada

El passat dissabte 23 de desembre, a les 6:45 del matí, un home observà des del seu jardí situat a Prada de Conflent una seqüència de punts lluminosos de baixa intensitat i blanquinosa, sense cap parpelleig ni deixant aparent.
Segons el testimoni, eren com petites boles o esferes que se succeïen una darrera de l'altre, com si estiguessin connectades entre si (veure la figura 1). La longitud aparent era d'uns 3 centímetres de llarg des de la seva posició. El conjunt va aparèixer des de l'oest, a un alçada d'uns 60°, avançant en direcció nord.
Malgrat que el conjunt de l'observació s'estima en uns 30 segons, l'home va tenir temps de cridar a la seva muller i de mirar a través d'uns binoculars, veient finalment desaparèixer el fenomen a una altitud de 30°. L'observació amb les lents d'augment no va aportar més detalls. Segons el testimoni informant, la dona confirmaria els detalls de l'observació.

Figura 1. Dibuixos realitzats pel testimoni.

En el seu estudi sobre les possibles explicacions, el web Ovni66 indica que a l'hora dels fets encara era fosc, però havia començar l'albada astronòmica i es pregunten, si podria tractar-se d'un fenomen de reflexió d'un satèl·lit. De fet alguns, van ser visibles durant la matinada -el web dóna un llistat- però la direcció del moviment i la descripció d'un «collaret de perles» no ho fa probable. Algun altre tipus de reflexió?
Una altra hipòtesi estudiada és que sigui un tren de globus. Apunten que, malgrat que tinguin tendència a seguir trajectòries ondulatòries, la descripció podria suggerir-ho. Ara bé, el fenomen es movia cap al nord i el vent bufava cap al sud-est.
Finalment una altra opció serien ocells migratoris. L'enllumenat urbà, la lluna i el sol de vegades són suficients per il·luminar els ocells migratoris, fent-los semblar lleugerament lluminosos. 

Font:
Pascal Guillaumes. «23/12/2017 - Prades : 2 témoins observent un collier de perles dans le ciel». Ovni 66 [en línia]. Febrer 2013. <http://ovni66.canalblog.com/archives/2017/12/23/35984518.html>.