dilluns, 14 d’abril del 2014

Enigmàtic anell negre sobre Anglaterra

Una jove britànica de 16 anys, Georgina Heap, estava jugant a tennis amb la seva mare divendres passat a Lemington Spa, al comtat de Warwick, quan, en alçar la vista al cel , va veure un estrany anell negre just sobre el castell que corona la ciutat.
Sorpresa, va agafar el seu iPhone i el va fotografiar. Deu persones més que estaven a prop seu també van deixar el que estaven fent per observar l'estrany fenomen. L'anell va durar amb dificultats tres minuts abans d'evaporar sense deixar rastre. Des que va passar, el succés ha estat recollit per diversos diaris i nombroses pàgines d'internet.
«És el més estrany que he vist en la meva vida», ha dit la jove al diari Daily Mail, que publica avui la notícia a la seva pàgina web. «Senzillament, era allí, surant com un núvol i després va desaparèixer» . El cercle semblava un enorme anell de fum, però els serveis de Bombers i d'Emergències de la localitat anglesa no van tenir cap avís d'incendi aquest dia. Des de l'Oficina Metereològica local  no creuen que el fenomen estigui relacionat amb la climatologia.

Alguns, com l'ufòleg Nick Pope, pensen que el cercle podria ser d'origen orgànic, i estar format per una immensa quantitat d'abelles o altres insectes, encara que no sembla que s'hagi documentat mai un comportament semblant en un eixam. D'altres esmenten la possibilitat d'algun tipus de fenomen meteorològic estrany.