dimarts, 25 d’agost del 2009

Londres atribueix les observacions d'ovnis bàsicament a pel·lícules

Una sèrie d’observacions d’ovnis al Regne Unit en 1996 pot haver tingut més que veure amb la fascinació del públic amb sèries de televisió com a Expedient X que amb l’activitat extraterrestre, segons arxius del Govern distribuïts aquest dilluns.
Uns documents del Ministeri de Defensa britànic van mostrar que va haver-hi 609 observacions d’ovnis en 1996, enfront dels 117 de 1995. Açò va coincidir amb l’augment de la popularitat d’Expedient X i l’èxit de taquilla d’Independence Day.
Els arxius, recopilats al llarg de 15 anys i que contenen més de 4.000 pàgines, mostren que la majoria d’observacions d’ovnis tenien explicacions normals com que es tractava d’estrelles i planetes brillants, meteorits, satèl·lits artificials o globus.
En un dels incidents registrats en 1995, dos homes del comtat de Staffordshire van explicar a la policia que havien vist un suposat extraterrestre amb un cap amb forma de llima eixir d’un OVNI i dir-los: 'Els volem, vinguin amb nosaltres'.
Un altre cas detallava desenes d’observacions d’un objecte de forma oval brillant a Londres en 1993 i 1994 que més tard va ser identificat com un dirigible que promocionava l’automòbil Ford Mondeo.
A pesar que la majoria de casos tenen una explicació senzilla, hi ha un 10% qualificats de "inexplicables". Sobre ells, el Ministeri de Defensa va dir comptar amb "informació insuficient", pel que va continuar reunint dades.
Les autoritats també afegeixen un nou detall sobre l’incident més famós sobre ovnis al Regne Unit, les visualitzacions en Rendlesham Forest al 1980, en el que pilots americans van veure una sèrie de llums misterioses. El llavors Govern de Margaret Thatcher va rebutjar el cas, però més endavant un antic director de Defensa va dir en una carta en 1985 que no havia estat broma.
Els fitxers ara desclassificats es poden consultar a: www.nationalarchives.gov.uk

Font:
Reuters
, 17 d'agost de 2009.