dilluns, 20 d’octubre del 2008

La desclassificació a la Gran Bretanya mostra que un avió comercial va estar a prop d'un ovni abans d'aterrar a Londres

Un avió comercial que es disposava a aterrar a l'aeroport londinenc de Heathrow va estar a prop de xocar contra un objecte volant no identificat el 1991, segons revelen uns documents del Ministeri britànic de Defensa.
El capità d'un vol d'Alitalia es va mostrar tan preocupat per la situació que va arribar a cridar "compte" al seu copilot després de observar sobre el seu avió un objecte de color marró que tenia la forma d'un míssil, indiquen els documents desclassificats avui.
Aquest misteriós incident amb l'ovni va tenir lloc al comtat de Kent, al sud-est d'Anglaterra, el 21 d'abril de 1991, i va ser investigat per l'Autoritat d'Aviació Civil (CAA, en la sigla en anglès) i els militars. El Ministeri de Defensa va decidir tancar el cas com a assumpte no resolt després d'arribar a la conclusió que no era ni un míssil, ni un globus meteorològic ni un coet espacial.

Expedient secret
Aquesta incidència inexplicable es va mantenir en secret als Arxius Nacionals de Kew, al sud-oest de Londres, i forma part d'altres casos similars que no han pogut ser aclarits.
L'avió d'Alitalia, un McDonnell Douglas MD-80, completava la ruta entre Milà (Itàlia) i Heathrow (Londres) amb 57 persones a bord quan el pilot Achille Zaghetti va observar l'objecte no identificat, que estava a uns 300 metres per sobre del seu aparell.

El testimoni d'un nen
"Immediatament li vaig dir al meu copilot, compte, compte, i va mirar i va veure el que jo vaig veure", va relatar el pilot. El document desclassificat afegeix que l'emissora de televisió Southern TV va emetre el relat d'un nen de 14 anys que va afirmar haver vist un objecte que tenia forma de míssil i estava a un nivell molt baix abans d'elevar-se i desaparèixer al cel.
Al mateix temps, una investigació del Ministeri de Defensa va arribar a la conclusió que l'objecte no procedia de l'Exèrcit. D'aquesta manera, el Ministeri va decidir arxivar l'assumpte i va assenyalar: "És la nostra intenció tractar aquest assumpte com un altre objecte volant no identificat, i, per tant, no farem més investigacions".

Font:
EFE (2008).«Un avió comercial va estar a prop d'un ovni abans d'aterrar a Londres». El Periódico de Catalunya
(20 d'octubre de 2008).