diumenge, 27 de gener del 2008

Noves «figures» a Mart

L'Spirit, l’explorador de superfície de la NASA a Mart, va fer a principis del passat novembre una sèrie de fotografies de la zona de la Vall de l’Oest, que és on es troba. A principis de gener va publicar una composició basada en imatges obtingudes a freqüències (colors) diferents que, un cop combinades, ofereixen una fotografia en pseudocolor força semblant al paisatge original.
Bé doncs, la suggestiva imatge ha desencadenat un munt de propostes sobre formes a les pedres que tindrien, segons la imaginació d'alguns, un origen artificial. Evidentment només es tracta de pareidòlies, il·lusions que fan que el nostre cervell percebi un estímul sense sentit com una forma definida.
De totes aquestes estructures, la que més fama està cobrant a Internet és la té forma d'una figura humana asseguda, si bé a alguns recorda la sireneta de Copenhaguen i a d’altres el peusgrans (bigfoot).
Com en el cas de la famosa esfinx de Cidònia, el fet de buscar aquestes semblances és un entreteniment com qualsevol altre, però no té cap altre interès i evidentment res a veure amb indicis de vida intel·ligent a Mart.