diumenge, 27 d’agost del 2006

La falsa onada d'ovnis a Austràlia

A començament de juliol, es van difondre àmpliament a la Xarxa una sèrie de vídeos en que apareixien estranyes llums sobrevolant Austràlia i que es remuntaven a l’abril d’enguany. Les 31 seqüències, arxivades a www.australianufowave.com/archive.html, presumptament corresponien a nombrosos testimonis de diferents regions del continent austral, de manera que ja es parlava d’una «onada d'ovnis australiana». La història ha estat alimentant nombrosos fòrums, especialment de parla anglesa, sobre ufologia.

Però a mitjans d’agost, Christopher Kenworthy va revelar la veritat, que es pot llegir a la pàgina d'acollida del seu web www.australianufowave.com. Ell es l'únic responsable d'aquests muntatges realitzats amb senzilles falsificacions i superposició d'imatges. El seu projecte, finançat per l'Australian Film Commission, és, segons el creador, una obra artística que té per finalitat meravellar el públic, recreant l’excitació que provocaria una trobada real amb naus extraterrestres.

La col·lecció de vídeos resulta cada cop més increïble, fins que s’arriba al zenit amb la trobada esglaiadora amb un alienígena (vídeo núm. 30).

Curiosament segons l’autor, els escèptics se’ls ha enganyat amb més facilitat, puix han immediatament atribuït amb seguretat que les lluminàries eren globus, deixalles espacials o estrelles, sense realitzar cap recerca.